Miercuri este ziua adevărului. Pîrvulescu: Să ne spună franc în față!

Sindicaliștii din cadrul Complexului Energetic Oltenia se vor întâlni, miercuri, la București, cu ministrul Energiei, Virgil Popescu. Liderii de sindicat au cerut să poarte discuții cu ministrul și asta după ce au existat informații că se fac demersuri la Comisia Europeană pentru ca societatea CE Oltenia să mai funcționeze doar cu trei grupuri pe cărbune, din anul 2025.

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, spune că oamenii vor să afle adevărul despre soarta acestei companii energetice. ”Mâine, după întâlnirea cu domnul ministru, vom vedea dacă este real sau nu. Comunicarea companiei trebuie respectată, dar există suspiciuni, mai ales că am aflat acele informații. Să ne spună franc în față. Nu este normal ca, într-o perioadă așa de grea, informațiile să nu fie clare”, a spus Dumitru Pîrvulescu, la Radio Infinit.

Pîrvulescu a mai vorbit și despre achiziționarea certificatelor de carbon. Sindicalistul afirmă faptul că prețul unui certificat este destul de mare, fiind vorba despre aproape 40 de euro.

”Așteptăm avizarea acelui plan și să trecem cu bine de luna aprilie. Luna aprilie este termenul limită până la care trebuie să plătim certificatele de carbon. Să vedem cum se plătesc. Îngrijorarea pleacă de la prețul exagerat de mare al certificatelor. Din nefericire, prețul a crescut și există posibilitatea ca multe calcule din programul de restructurare să fie date peste cap”, a mai spus Pîrvulescu.

Vizualizări: 2,940

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: