Când vor circula autocarele electrice pe ruta Rovinari – Târgu Jiu. Primul pas a fost făcut!

Autoritățile din Rovinari au anunțat că au semnat contractul de finanțare pentru un proiect important de care se vor putea bucura mii de gorjeni. Este vorba de o investiție de circa 8 milioane de euro, bani europeni, cu care se vor cumpăra autocare electrice. Acestea vor circula pe ruta Târgu Jiu – Rovinari, iar călătorii vor plăti mai puțini bani pe un bilet.

Proiectul este unic în Oltenia. De anul viitor, gorjenii care fac naveta pe ruta Târgu Jiu – Rovinari vor avea parte de un transport în comun modern și biletul va fi mai ieftin, a dat asigurări primarul Robert Filip.  „Astazi (n.r. miercuri), am semnat contractul de finantare pentru transportul public pe ruta Rovinari – Târgu-Jiu. Într-o scurtă perioadă de timp o să lansăm apelul de licitație, ca să putem avea aceste autocare electrice, care vor circula pe ruta Rovinari – Târgu-Jiu. Vor fi în condiţii europene, vom avea un depou, staţii de încărcare rapidă moderne, stații de călători cu ticketing, cu sistem automat pentru cumpărarea biletelor, cu GPS-uri ca să poţi să vezi unde este autobuzul”, a anunțat primarul din Rovinari.

Pe ruta Târgu Jiu – Rovinari și retur circulă, în fiecare zi, circa 8.000 de oameni. Odată cu noul proiect ce urmează să fie implementat, angajații fabricilor din Rovinari ori ai Complexului Energetic Oltenia vor avea la dispoziție mijloace de transport în comun moderne, a mai dat asigurări primarul Robert Filip: „În cadrul acestui proiect, vom putea aduce forța de muncă din localitățile limitrofe la noile fabrici din oraș și nu numai, angajatii CE Oltenia se vor putea bucura și ei de aceste servicii şi, cel mai important pentru noi, locuitorii din Rovinari vor circula cu preţuri minime”.

Vizualizări: 3,778

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: