Unde a trimis prefectul Corpul de control

Prefectul de Gorj, Cristi Rujan, a trimis Corpul de control la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA). Asta atât ca urmare a creșterii numărului de focare de pestă porcină, cât și din cauza informațiilor că în magazinele de profil din Târgu Jiu a fost comercializată carne de la porci contaminați, care a ajuns deja în tigăile sau frigiderele gorjenilor.

Corina Belteu, purtător de cuvânt al Instituției Prefectului Gorj, a spus că verificarea va dura până pe 22 noiembrie. “Acest control este în desfășurare, a început săptămâna trecută, după ce au apărut unele informații în spațiul public”, a explicat Belteu.

La final va fi întocmit un raport detaliat, care îi va fi prezentat prefectului. Belteu a precizat că Instituția Prefectului a sesizat și Direcția de Sănătate Publică, precum și Inspectoratul de Poliție Județean Gorj.

Până acum au fost două sesizări cu privire la faptul că produse din carne provenind de la porci din ferme afectate de pestă au ajuns în magazine din hala din Târgu Jiu, dar sesizările au ajuns la DSVSA Gorj după ce carnea a fost deja vândută. (A.A.)

Vizualizări: 2,671

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: