Proiecte de peste 20 de milioane de euro, deblocate pentru Târgu Jiu

Trei proiecte importante pentru municipiul Târgu Jiu, finanțate din fonduri europene, au fost deblocate recent la Ministerul Dezvoltării. Coincindență sau nu, acest lucru s-a întâmplat la scurt timp după instalarea noului Guvern. Proiectele vizează realizarea unui centru de agrement în zona Narciselor, reabilitarea infrastructurii de transport din oraș și instalarea unor stații pentru mașinile electrice.

Primele două proiecte au fost semnate deja în această săptămână. Primarul Marcel Romanescu a explicat că acestea au stat într-un sertar câteva luni bune, deși aveau toate aprobările necesare și ar mai fi trebuit doar semnate la Ministerul Dezvoltării. „Au stat la sertar până acum. Praful e destul de mare pe ele. Surprinzător, de săptămâna trecută, ne invită să semnăm contracte pe finanțare europeană, ceea ce ne demonstrează că nu întâmplător le-au ținut șase luni, un an de zile la sertar, la Ministerul Dezvoltării pentru a ne putea pune în situația ca să amânăm implementarea acestor proiecte. Săptămâna aceasta, luni, am semnat un proiect de 8 miliarde (n.r. - lei vechi), pentru instalarea stațiilor electrice pentru mașinile care se vor alimenta electric”, a explicat edilul.

Un alt proiect foarte important pentru Târgu Jiu a fost pregătit pentru zona Narciselor. Acolo vor investi autoritățile 3 milioane de euro, tot bani europeni, într-un centru de agrement: „Astăzi (n.r. miercuri) merg la Craiova pentru a semna proiectul de 3 milioane de euro, pentru zona de agrement din zona Narciselor. Culmea este că nu e finanțat de PSD, ci de o finanțare europeană. 98% este contribuția Uniunii Europene și 2% este contribuția autorității publice locale. Odată cu căderea Guvernulul, au început să scoată din sertar proiectele pe care le țineau de un an de zile chiar dacă ele erau finalizate. Oare chiar toate aceste proiecte se semnează în această perioadă deși în ultimele șase luni de zile nu am fost invitați să semnăm contractele?”.

Săptămâna viitoare, primăria mai are de semnat încă un proiect pe fonduri europene. Cu acești bani vor fi achiziționate trolee noi și va fi modernizată infrastructura de transport în comun, a mai adăugat primarul Romanescu: „Încă o veste foarte bună pe care am primit-o pe ultima sută de metri. Vom semna acel proiect de 24 de milioane de euro care presupune modificarea în totalitate a infrastructurii de transport din Târgu Jiu, cu toate rețelele de conectare, cu dotarea cu încă 15 noi trolee. Acolo ne dau banii de la Uniunea Europeană și facem noi licitația. Este un an care a fost compromis. Așteptăm să semnăm contractele. Nu puteam demara licitația până nu semnam contractul la nivelul ADR Craiova”.

Vizualizări: 2,770

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: