Candidaţii de toate culorile politice, optimişti la deschiderea urnelor

Principalii competitori politici s-au arătat optimişti la deschiderea urnelor, îngrijorarea unora şi bucuria altora crescând pe parcursul zilei, pe măsură ce presa online a furnizat cu generozitate exit-poll-urile. În timp ce liderii USL au votat împotriva circului, cei de la ARD şi-au exprimat un vot pro-european. Exit-poll-urile au arătat o victorie clară a USL, un rezultat bun pentru PP-DD, partid aflat la prima competiţie de acest tip, şi o revenire la statutul de partid mic pentru PD-L.

Victor Ponta a venit ieri şi a votat la Târgu Jiu, fiind însoţit, pentru câteva momente de soţia sa, Daciana, care nu a mers cu el şi la înghesuiala din secţia de votare de la Facultatea de Inginerie, preferând să-l aştepte în microbuzul cu care liderul PSD s-a deplasat în această campanie electorală. "Eu am votat cu toate gândurile bune pentru Târgu Jiu, pentru Gorj şi pentru România şi sunt convins că astăzi românii vor întoarce o pagină din istoria noastră şi vor deschide o alta, care, cred eu, va fi mai bună", a precizat premierul, duminică, după ce a ieşit din cabina de vot.

Premierul a menţionat că s-a supărat pe „acei încăpăţânaţi absurzi” care nu au fost de acord cu desfăşurarea alegerilor la începutul lui noiembrie, el spunând că viitoarea legislaţie trebuie să reglementeze şi acest aspect astfel încât ziua de votare să fie programată într-o perioadă mai favorabilă din an. Ponta s-a declarat bucuros pentru că cel care nu a fost de acord cu organizarea alegerilor în noiembrie a rămas împotmolit, premierul precizând că Guvernul se va ocupa pentru a asigura condiţii bune de votare în toată ţara. „Acum mă bucur că s-a blocat şi nu poate ajunge la secţia de vot cel care a fost contra. Crede că o să câştige nu ştiu cât. Nu a câştigat nimic. S-a blocat singur acolo. Uite ce se întâmplă, dar noi ne ocupăm şi îi deschidem şi lui secţia de vot”, a declarat Ponta. Vasile Blaga era „încăpăţânatul” la care făcea referire Ponta, liderul PDL spunând însă că premierul este un „mincinos cinic”, întrucât nimeni nu a discutat despre alegeri organizate în noiembrie.

Ziariştii au dat buluc la votul lui DD

Peste 20 de jurnalişti, inclusiv cameramani şi fotoreporteri, s-au înghesuit ieri pentru a intra  în sala de clasă a Şcolii nr. 7 din Târgu Jiu unde a votat Dan Diaconescu, creându-se busculadă. După ce realizatorul tv a venit cu o oarecare întârziere faţă de ora anunţată, iar afară ploua, toată lumea a dorit declaraţii de la acesta, Diaconescu neezitând să stea de vorbă cu colegii săi de breaslă în orice loc, inclusiv în secţia de votare, aşa cum, mai târziu, a făcut şi premierul Victor Ponta. Câţiva alegători veniţi să voteze le-au cerut celor din Biroul Electoral al secţiei de votare să le permită acest lucru, astfel că o poliţistă care supraveghează secţia le-a solicitat jurnaliştilor să părăsească sala.

Diaconescu a precizat că a ales să voteze la şcoala 7 întrucât este situată în zona CPL, „combinatul închis de Ponta”. „L-am lăsat pe Ponta să meargă la Universitate că el e doctor în drept. Eu sunt aici cu muncitorii ale căror fabrici le-a închis”, a spus Diaconescu. La aceiaşi secţie de votare s-a prezentat la urne şi primarul Florin Cârciumaru, dar edilul a venit la urne la ora 7.05, pentru a fi sigur că nu se întâlneşte cu cel a cărei plecare din oraş o doreşte cât mai grabnică.

Candidaţii USL, vot împotriva circului

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL) Gorj, Dian Popescu, a declarat că a votat cu speranţa că nimeni nu îşi va mai permite să transforme judeţul Gorj într-un circ mediatic. „Am votat cu speranţa că nimeni nu-şi va mai permite vreodată să transforme judeţul nostru într-un circ mediatic, aşa cum a fost în această lună. Sper ca toţi gorjenii să-şi dea seama că avem nevoie de ai ca acest judeţ să apară pe prima listă a ţării ca judeţul care a scos definitiv circarii din politica românească”, a declarat Dian Popescu.

Preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, senatorul Toni Mihail Greblă, a declarat că a votat pentru dezvoltarea municipiului Târgu-Jiu, a judeţului Gorj şi a României. „Am votat cu gândul la dezvoltarea viitoare şi de perspectivă a oraşului nostru, a judeţului nostru, a României. Îndemn pe această vreme care nu e chiar cea mai favorabilă, dar se poate ieşi uşor din casă, îndemn toţi gorjenii să vină la vot pentru că politicienii slabi şi netrebuincioşi de la Bucureşti sunt practic trimişi în Parlamentul ţării de către cetăţenii care nu votează, astfel, încât veniţi oameni buni la vot şi votaţi pentru viitorul nostru, al copiilor şi al nepoţilor noştri”, a declarat Toni Greblă.

Liderii ARD, vot pro-european

Preşedintele filialei PDL Gorj, senatorul Ion Ruşeţ, a declarat că a votat duminică pentru o Românie europeană şi pentru ca perioada 2012-2016 să fie una stabilă. Candidat pentru un nou mandat de senator pe Colegiul 1 Senat, Ion Ruşeţ a votat în localitatea Turcineşti, fiind însoţit de către soţie şi de către responsabilul pe logistică din cadrul PDL Gorj, Cornel Gârjoabă. „Am votat în primul rând pentru o Românie europeană, un viitor mai bun, am votat pentru o Românie în care să existe speranţă, dar şi oportunităţi atât pentru tineret, cât şi pentru cei care sunt de vârsta mea. Am votat cu gândul că această perioadă care va fi o perioadă relativ grea, 2012-2016 să fie o perioadă în care ţara să aibă stabilitate, să aibă un guvern stabil şi să treacă cu bine în această perioadă, pentru că trebuie să devenim o Românie europeană, integrată pe deplin în Europa, integrată în spaţiul Schengen şi având o monedă unică europeană”, a declarat Ion Ruşeţ.

La rândul lui, Nicolae Daviţoiu, candidatul ARD pentru Colegiul 6 Târgu Jiu, a spus că a votat "un parcurs pro european al României, pentru un viitor mai bun al copiilor noştri".

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: