Candidații la Consiliul Județean, validați de toți primarii

Premieră în desemnarea candidaților pentru funcțiile de consilieri județeni. Social democrații au în plan ca toate numele de pe listă să fie validate de toți cei 70 de candidați la primăriile din județ. În plus, numele candidaților nu vor fi făcute publice până în ziua când candidaturile lor vor fi depuse la Biroul Electoral Județean.

Pentru prima dată, cei de la Partidul Social Democrat Gorj își propun ca toate numele de pe lista de la Consiliul Județean să primească și girul tuturor primarilor și candidaților la primărie din județ. În acest fel, susține Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, nu vor mai fi nemulțumiri în teritoriu și toate candidaturile vor fi asumate.

“Degeaba ne-am pune noi pe listă dacă colegii noștri din teritoriu, grosul formațiunii, nu și-ar da acordul. Oamenii aceia muncesc. Pentru Consiliul Județean, lista va lua avizul tuturor celor 70 de candidați la funcția de primar. Este o procedură asumată de Comitetul Executiv. Toți cei 70 de candidați își vor da acceptul. Vreau să fie însușită și să nu aud reproșuri de ce X și de ce nu Y, vom discuta și când va fi discutat acest aspect, o vom face publică. Va trece prin mai multe filtre, Biroul Politic Județean, Comitetul Executiv, adăugând candidații la primari”, a explicat Cosmin Popescu, la Radio Accent.

Lista cu numele candidaților nu va fi făcută publică prea devreme. Abia în ziua în care va fi depusă la Biroul Electoral Județean. Social democrații se tem că alegerile s-ar putea amâna și așa ar risca să devină ținte de atac în campanie unii dintre candidații la Consiliul Județean. „La fel, pentru Târgu Jiu. Va fi lista propusă de candidat împreună cu Biroul Executiv. La fel, și la Motru. În rest, mergem pe mâna primarilor. Statutul este cartea noastră de căpătâi și vom merge pe această validare. Sigur o să mai fie discuții. Nici nu o să facem publică lista deocamdată. Dacă nu vor fi alegeri pe 27 septembrie? Vom face publice niște nume care pot deveni ținte de atac. Vom face publice listele în dimineața zilei când vom depune listele la Biroul Electoral, trecând înainte prin cele două filtre”, a mai spus președintele executiv al PSD Gorj.

Cât privește șefia Consiliului Județean Gorj, partidul îl va susține tot pe Cosmin Popescu, aflat la primul mandat în fruntea instituției.

Vizualizări: 2,951

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: