Cântece patriotice la Cîlnic, de Ziua Eroilor

Ostaşii căzuţi la datorie pe câmpul de luptă vor fi omagiaţi cum se cuvine în comuna gorjeană Cîlnic. Joi, 17 mai, de Ziua Eroilor, în localitate vor fi organizate mai multe acţiuni la monumentele eroilor, dar şi la mormântul soldatului necunoscut, înhumat în cimitirul Cîlnic.

Autorităţile locale din comuna Cîlnic vor depune coroane şi jerbe de flori la monumentele eroilor din localitate. Trei astfel de edificii sunt în comună, la Şcoala Gimnazială Cîlnic, la Şcoala Primară Hodoreasca şi la Şcoala Primară Pinoasa. Totodată, la monumente va avea loc şi o slujbă religioasă susţinută de preoţii din parohiile respective. De asemenea, elevii din localitate vor susţine un program artistic de Ziua Eroilor. Cei prezenţi la manifestări vor putea urmări scenete şi vor asculta cântece şi poezii patriotice.

Nu a fost uitat nici soldatul fără nume îngropat în cimitirul din localitate. „Cinstim cum se cuvine eroii noştri din localitate. Vom depune coroane şi flori la monumente. S-au jertfit pentru patrie, pentru noi, pentru pământul românesc”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Cîlnic.

Vizualizări: 578

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: