Nou record al lui Brâncuși

O sculptură din bronz realizată de Constantin Brâncuşi în 1932, care reprezintă un portret stilizat al lui Nancy Cunard, a fost vândută cu 71 de milioane de dolari (comisioane şi taxe incluse) la o licitaţie organizată marţi de casa Christie’s la New York.

Sculptura a stabilit un nou record de preţ pentru o creaţie a artistului român, informează ediţia online a cotidianului american The New York Times, conform Agerpres.

Trei colecţionari au licitat pentru această sculptură din bronz polizat, o lucrare intitulată “La Jeune Fille Sophistiquee (Portrait de Nancy Cunard)”. Opera de artă are o înălţime de 78 de centimetri şi este montată pe un soclu din marmură. Potrivit casei Christie’s, opera de artă a fost achiziţionată de un colecţionar care a licitat prin telefon şi care a garantat un preţ de vânzare stabilit înainte de licitaţie, acceptând apoi să achite şi taxe şi comisioane în valoare de 190.000 de dolari.

Născut la Hobița, în județul Gorj, Brâncuși a lăsat la Târgu Jiu poate cele mai importante creații ale sale, care formează ansamblul de pe Calea Eroilor. (A.A.)

Vizualizări: 1,245

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: