Elevi din Republica Moldova, primiţi cu bucurie la Cîlnic

Momente emoţionante zilele trecute în comuna gorjeană Cîlnic, care a fost vizitată de un grup de elevi din Republica Moldova. Primarul Dumitru Vulpe a spus că vizita este parte a proiectului „Istoria de azi, istoria de mâine, la an centenar”.

Dumitru Vulpe, primarul comunei Cîlnic, a vorbit despre vizita românilor de peste Prut în România. „Am avut marea bucurie şi onoare de a avea în mijlocul nostru o delegaţie de elevi şi cadre didactice de la Liceul Teoretic «Mitropolit Nestor Vornicescu» din comuna Lozova, raionul Straseni, Republica Moldova. Delegaţia a fost condusă de doamna director Maria Ursachi şi a vizitat Şcoala Gimnazială Cîlnic, Primăria comunei Cîlnic, Centrul Local de Informare Turistică Cîlnic şi Căminul Cultural Cîlnic, unde au prezentat, alături de elevii Şcolii Gimnaziale Cîlnic, un minunat program artistic, ce a reuşit să ne umple inimile de bucurie şi emoţie”, a spus primarul Dumitru Vulpe.

Vizita a avut loc într-o zi importantă pentru România, 10 mai, care în trecut a fost chiar Ziua Naţională, după cum a explicat primarul Vulpe. „Ne bucură nespus de mult că fraţii noştri de peste Prut s-au aflat în mijlocul nostru în aceste zile ce au o însemnătate istorică deosebită pentru noi, românii. La 9 mai 1877 a fost declarată independenţa României ca urmare a declanşării Războiului de Independenţă al României, parte a Războiului ruso-turc din anii 1877-1878. Tot pe 9 mai se sărbătoreşte şi Ziua Europei şi, de asemenea, sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în anul 1945. Pe 10 mai se sărbătoreşte începutul domniei lui Carol I şi încoronarea primului rege al României în anul 1866. Timp de 81 de ani, din anul 1866 şi până în anul 1947, 10 mai a fost Ziua Naţională a României”, a spus Dumitru Vulpe, primarul din Cîlnic.

Vizualizări: 518

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: