SGA Gorj, lucrări pentru prevenirea inundaţiilor

Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj a executat lucrări de curăţire, decolmatări şi consolidări de maluri pe mai multe cursuri de apă. Astfel, au fost făcute terasamente pe pârâul Rasova, la Tămăşeşti, pe o lungime de 1,5 kilometri, folosindu-se 8.000 mc de material. Au avut loc lucrări de întreţinere şi pe pârâul Cîlnic, la Zorleşti, acolo unde a fost defrişată vegetaţia pe o suprafaţă de 5.000 mp.

Pe Şuşiţa, Blahniţa şi Gilort au fost reparaţii curente la regularizările făcute anterior, în scopul întăririi malurilor pe lungimi de sute de metri la fiecare.

Sistemul de Gospodărire a lucrat şi la decolmatarea unor cursuri de apă, cum ar fi pârâul Jilţ la Bolboşi, în amonte pod Siacu; râul Gilort la Turburea, în aval de podul de pe DJ661, pârâul Ciocadia în zona Meche, pârâul Aniniş în zona Boboc, râul Motru la Văieni - Padeş.

„Prin execuţia acestor lucrări, Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj a asigurat secţiunea de tranzitare a viiturilor, a fost stopat fenomenul de eroziune a malurilor şi s-a eliminat pericolul inundării zonelor riverane cursurilor de apă“, a spus directorul SGA Gorj, Ion Călinoiu. (A.A.)

Vizualizări: 523

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: