Capelă construită din donații într-o comună din Gorj

Biserica veche, monument istoric, din comuna Polovragi este readusă la viață cu bani europeni. Pentru locașul de cult intrat în conservare, autoritățile locale au reușit să obțină o finanțare de 300.000 de euro și se lucrează la salvarea acestuia și redeschiderea pentru rugăciune. În imediata apropiere a bisericii se construiește și o capelă.


Biserica monument istoric din Polovragi datează din anul 1802 și de ani buni aceasta era în conservare. Nu se mai puteau oficia slujbe și nici credincioșii nu aveau acces pentru că reprezenta un pericol pentru ei.

Autoritățile locale au vrut să salveze locașul de cult și au obținut o finanțare europeană pentru restaurare. ”Se lucrează la biserica veche declarată monument istoric.  Am obținut bani europeni pentru a o putea salva. Era păcat de ea să o lăsam să se distrugă sub ochii noștri. Aceasta este în spatele Bisericii Sfântul Dumitru din Polovragi și datează din anul 1802, dar de foarte mulți ani a intrat în conservare”, a declarat Gheorghe Epure, primarul din Polovragi.

În paralel cu lucrările care se desfășoară la biserica monument istoric, se construite și o capelă. ”Lucrăm și la capelă pe care o facem din donații. Inițiativa i-a aparținut unui consilier local, care a donat și materiale, iar apoi s-au alăturat și fiii satului din Polovragi dar și alți oameni din comună. Contribuția financiară a primăriei este una foarte mică. Noi suportăm numai manopera”, a mai spus primarul din Polovragi.

Galerie foto


Vizualizări: 3,941

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: