Sindicatul Energia Rovinari se desparte de FNME. Motivele!

Sindicatul Energia Rovinari a decis să se despartă de Federația Națională Mine Energie. A transmis o adresă în acest sens către FNME. Sindicaliștii de la Rovinari au pus dezafilierea pe seama unor declarații făcute de liderul federației, Dumitru Pîrvulescu, dar și pe faptul că nu ar fi dorit îndreptarea unor dezechilibre regăsite în contractul de muncă al minerilor și energeticienilor. 

"Vă informăm că Sindicatul Energia Rovinari vă retrage mandatul de reprezentare în negocierile colective și comisiile administrație-sindicate, bazate pe parteneriat social cu S.C.E.Oltenia S.A, și cu toate instituțiile, organismele și agențiile publice, cu care FNME colaborează în vederea promovării intereselor sindicatelor afiliate. 

Menționăm că, Sindicatul Energia Rovinari a hotărât dezafilierea de la FNME din următoarele motive:

1. Comportamentul președintelui federației, Pirvulescu Dumitru, în spațiul public, în speță a criticilor nefondate aduse sindicatului în sine de către acesta, dar și organelor de conducere ale Sindicatului Energia Rovinari;

2. Răspunsul negativ dat de acesta doleanțelor noastre, privind îndreptarea unor inechități existente în C.C.M, la nivel S.C.E.Oltenia S.A, precum limitele de salarizare și zilele suplimentare la concediile de odihnă;

3. Poziționarea președintelui Pirvulescu Dumitru, pe tot parcursul anului 2021, împotriva adoptării legii 197/2021, acesta invocând public fel și fel de aberații, cum ar fi: "este o utopie", "este neconstituțională", "este o gogoșă electorală", si asa mai departe", a transmis, miercuri, Sindicatul Energia Rovinari.

De câteva luni, cei din Sindicatul Energia Rovinari și FNME sunt în conflict deschis și se "taxează" des în declarații în spațiul public.

Vizualizări: 1,731

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: