Transloc a cumpărat zece autobuze la mâna a doua. Director: Sunt mai bune față de ce aveam!

Societatea de transport în comun din Târgu Jiu a cumpărat zece autobuze la mâna a doua. Acestea vor fi folosite, în următorii doi ani, perioadă în care va fi modernizată infrastructura transportului electric, iar troleibuzele nu vor mai circula în oraș. Pentru această achiziție, Transloc a cheltuit 100 de mii de euro.

Autobuzele au fost înmatriculate și vor fi puse în circulație în curând. „Am finalizat procedura de înmatriculare pentru încă opt autobuze. Este lot de zece autobuze pe care le-am luat pentru a suplini eventualele deficiențe în transportul electric în momentul în care linia de troleibuz va intra în reabilitare. Totodată, dorința noastră este să scoatem definitiv din uz vechile autobuze românești, care și-au făcut cu vârf și îndesat datoria față de călătorii din Târgu Jiu. În 2023, nu mai sunt autobuze de actualitate”, a declarat Mihai Paraschiv, directorul Transloc.

În total, Transloc a alocat un buget de 100 de mii de euro pentru a cumpăra autobuzele second hand. Directorul societății a explicat că deși sunt la mâna a doua, acestea sunt oricum mai bune decât cele pe care le avea Transloc pe străzile din oraș.

„Acestea pe care le-am înmatriculat acum și finalizăm procedura pentru obținerea tuturor autorizațiilor legal, sunt cu aer condiționat, cu rampe pentru persoanele cu dizabilități, chiar dacă sunt second hand sunt mult mai bune față de ce am avut înainte și cred că vor crea un confort sporit cetățenilor din Târgu Jiu care le vor folosi. A fost în jur de 9.800 de euro, fără TVA, pe bucată. Nu au fost niște costuri foarte, foarte mari. Am avut un buget de 100 de mii de euro pentru zece bucăți”, a mai spus Mihai Paraschiv.

Timp de doi ani, în Târgu Jiu, nu vor mai circula troleibuzele. Primăria va începe proiectul de modernizare a infrastructurii transportului electric, a liniei de contact și, implicit, a troleibuzelor.

Galerie foto



Vizualizări: 1,682

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: