Valentin Popa, dat pe mâna Agenţiei Naţionale de Integritate

Agenţia Naţională de Integritate trebuie să analizeze situaţia lui Valentin Popa, preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, la solicitarea Ministerului Sănătăţii. În plus, 51 de angajaţi ai acestei unităţi spitaliceşti au primit sporul de confidenţialitate fără aprobarea Consiliului de Administraţie, care nu a ştiut nici de detaşările care s-au făcut în spital.

Aceste neconformităţi au fost scoase la iveală de corpul de control din Ministerul Sănătăţii. Valentin Popa este în acelaşi timp preşedintele Consiliului de Administraţie, dar şi consilier judeţean, lider de sindicat şi angajat în Laboratorul de Analize Medicale din cadrul Spitalului Judeţan din Târgu-Jiu.

Activitatea acestuia nu a trecut însă neorbservată. "Preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu deţine această funcţie cu depăşirea termenului de şase luni, fiind astfel încălcate prevederile legii privind reforma în domeniul sanitar. Totodată, acesta deţine 4 funcţii simultan, ceea ce constituie un posibil conflict de interese, aspecte pentru care am sesizat Agenţia Naţională pentru Integritate, singura competentă în domeniu", se arată în concluziile raportului de control, primite de deputatul Dan Vîlceanu de la ministrul Sănătății.

Mai mult decât atât, Consiliul de Administraţie condus de Valentin Popa trebuia să îşi dea acordul pentru acordarea sporului de confidenţialitate, care se pare că a fost dat preferenţial. "Sporul de confidenţialitate este acordat unui număr de 51 de persoane din cadrul unităţii sanitare, în mod discreţionar, discriminatoriu, fără nicio bază legală şi fără respectarea unor criterii bine definite. Nu există aprobarea Consiliului de Administraţie sau cea a Consiliului Judeţean pentru acordarea acestui spor, ci doar 4 hotărâri ale Comitetului director care vizează o mică parte din cei care îl primesc", mai scoate la iveală Ministerul Sănătăţii.

Consiliul de Administraţie condus de Valentin Popa nu a fost întrebat nici atunci când s-au făcut detaşări la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. "Transferurile s-au făcut şi fără acordul Consiliului Judeţean. "Corpul de control a verificat prin sondaj respectarea prevederilor legale privind detaşările personalului la nivelul unităţii spitaliceşti. S-a constatat faptul că atât referatele întocmite în cazul acestora, dar şi documentele de prelungire nu sunt temeinic justificate. Nu au fost identificate documentele prin care au fost aprobate aceste detaşări de către Consiliul Judeţean, în calitate de ordonator principal de credite şi de către Consiliul de Administraţie al spitalului. De asemenea, nu au fost identificate documentele care să ateste detaşarea personalului pe posturi vacante. Dispoziţiile de detaşare nu poartă viza de Control finaciar preventiv".

Vizualizări: 2,655

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: