Capotă pierde din nou, dar îi face probleme și lui Vienescu

Decizii importante în instanță pentru fostul și actualul manager al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Gigel Capotă a reușit să anuleze dispoziția de numire în fruntea spitalului a economistului Dumitru Vienescu, posibil pe un viciu de procedură, dar nu a mai obținut nimic altceva.

În instanță, Capotă a mai cerut anularea acordului privind încetarea înainte de termen a contractului de management și reintegrarea sa pe post, cu plata drepturilor salariale aferente, dar solicitările i-au fost respinse.

„Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Admite în parte cererea, astfel cum a fost precizată. Dispune anularea dispoziţiilor cu numerele 924/06.11.2019 privind desemnarea pârâtului Vienescu Dumitru în funcţia de manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu şi 925/06.11.2019 privind desemnarea reclamantului în funcţia de director financiar contabil interimar în cadrul Comitetului Director al unităţii sanitar publică Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, emise de pârâta Consiliul Judeţean Gorj. Respinge celelalte capete de cerere. Cu recurs în 15 zile de la comunicare”, este decizia din 27 iulie a Tribunalului Mehedinți.

La Gorj, Capotă a pierdut toate procesele prin care a încercat revenirea pe post. Acesta a solicitat, în primă fază, suspendarea executării celor două dispoziții emise de președintele Consiliului Județean Gorj, dar a pierdut definitiv procesul.

Ulterior, a deschis un nou proces pentru anularea acestor dispoziții și a solicitat strămutarea procesului la o altă instanță din țară. Curtea de Apel Craiova a fost de acord cu cererea sa și a mutat procesul la Mehedinți.

La începutul lunii noiembrie 2019, după multele scandaluri în care a fost implicat spitalul, Capotă și-a dat demisia, după „o discuție” cu șeful Consiliului Județean Gorj. A semnat că renunță la contractul de management, dar apoi s-a răzgândit și s-a declarat „victimă politică”.

Vizualizări: 2,722

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: