Caragea: Să văd cine nu mă lasă pe mine în Prefectură la cum o să mă îmbrac!

Ordinul prefectului Ciprian Florescu a stârnit reacții vehemente și din partea a doi politicieni independenți, vocali și cu experiență suficientă în activitatea de relații cu publicul. Unul dintre ei este Viorel Caragea care spune că luni dimineața, dacă ordinul lui Florescu intră în vigoare, va merge la Prefectură pentru a vedea cum este aplicată reglementarea respectivă.

„O să văd eu ce pantaloni scurți îmi găsesc pe acasă și niște sandale, nu papuci că nu e cazul. Dar la pantalonii scurți cum o să facă, îi măsoară să vadă dacă sunt decenți? Cum e reglementată treaba asta. Sau dacă va fi frig o să vin cu un cojoc din ăla de cioban care miroase a stână. Face parte din portul nostru tradițional, da? Nu o să mă lase cu el în Prefectură? O să vin și să văd cine pune mâna pe mine și nu mă lasă în Prefectură. Prefectul cred că nu știe câte drepturi fundamentale încalcă prin acest ordin, dar e treaba lui. Mă așteptam să îl aud că îi pune la muncă pe șefii de deconcentrate, pe Ișfan că începe școala și acum se fac reparațiile la școli. Cine cum a luat lucrările, ce avize s-au dat, lucruri din astea trebuia să facă dl Florescu. Sau am văzut că a fost pe Transalpina și nu l-am auzit că s-a interesat de autorizațiile sanitar-veterinare ale celor care vând pe acolo ambulant. Să vorbească despre autorizațiile pe care nu le au piețele din județ, cimitirele, multe, multe alte lucruri avea de făcut prefectul decât să își caute stima și respectul gorjenilor printr-un astfel de ordin aberant”, a spus Caragea.

Nici fostul prefect și deputat Dan Morega nu a fost de acord cu decizia luată de Florescu. În urmă cu mai bine de două decenii, când a fost prefect pentru opt luni, Morega a fost cel care a reglementat accesul pe la ușa principală a Prefecturii. Până atunci, fiind „după Revoluție”, Palatul Administrativ nu avea o intrare principală, rezervată strict pentru autorități. Atunci s-a făcut o delimitare între poarta A și poarta B, dar fără alte condiționalități. „Când am fost prefect nu am impus nimănui ținuta cu care să vină. Fiecare vine cu ce are atâta timp cât e o ținută decentă. La intrarea prin față eu am pus ordine atunci când am fost prefect. Trebuia o intrare care să nu arate așa, cum să-i spun, ca o târâtură. În ceea ce privește accesul ziariștilor, mi se pare o chestiune de îndepărtare a aleșilor noștri de cei care i-au ales. Mi se pare nefiresc și nelalocul ei. Nu sunt de acord cu o asemenea măsură. Accesul jurnaliștilor trebuie să fie liber”, spune și Morega.

Vizualizări: 5,147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: