Caragea visează la un referendum pentru demiterea lui Romanescu

Primele (in)decizii pe care proaspătul primar Marcel Romanescu le-a luat de când este în funcție par să îl fi nemulțumit deja pe Viorel Caragea, candidatul independent de pe locul 3 la alegerile din 11 iunie, singurul care după alegerile respective a rămas activ pe scena politică și îi face opoziție actualului edil, deși în campanie păreau să formeze un tandem pentru a înfrânge PSD. Acum Caragea vorbește despre posibilitatea unui referendum pe care îl gândește dacă primarul continuă pe direcția în care și-a început mandatul.

După ce a spus că este „un fericit, în privința directorilor și șefilor de servicii” cu care lucrează în Primărie, Caragea l-a sancționat pe edil pentru modul în care nu se implică în verificarea colaborării pe care municipalitatea o are cu Pandurii. Acum fostului șef al IPJ Gorj i s-a pus pata pe un consilier personal pe care primarul și l-a tras în echipa sa. Este vorba despre Robert Ciocioi, cel care în urmă cu mai mulți ani a ajuns pentru 24 de ore în arestul IPJ Gorj după o încăierare într-un club din zona centrală a orașului.

„Directorii cu care domnul primar e fericit sunt cei care l-au sabotat nu doar în campania electorală, ci și de alegeri, că doar eu i-am pozat atunci mergând pe la secțiile de votare și la sediul PSD cu maşinile Primăriei. Nu l-am auzit să îi fi luat la întrebări acum când au fost străzi inundate în oraș de ce nu e rezolvată problema aceasta de ani de zile. Acum am văzut că domnul Romanescu îi dă voie și lui Cârciumaru să meargă cu mașina Primăriei  și, mai nou, și-a luat consilier personal un băiat pe care eu l-am băgat la beci după un scandal în care a fost implicat. Nu cred că imaginea primarului unui municipiu trebuie asociată cu a unui individ care a fost implicat în așa ceva și a fost și în gașca unora care se credeau șmecherii orașului. Dacă domnul Romanescu crede că e în regulă, e problema dumnealui. La câte greșeli a făcut până acum, eu mă gândesc serios la varianta unui referendum pentru demitere, pentru că există legal și această oportunitate. E nevoie de 25% din semnăturile alegătorilor pentru un astfel de demers. Mă va interesa doar dacă cei de la PSD vor vota pentru referendum sau nu și atunci vom vedea cine cu cine e fericit”, a concluzionat Caragea.

Ce spune Romanescu

Marcel Romanescu nu a vrut să comenteze ultimele afirmații ale fostului său contracandidat, dar a explicat, în privința consilierului său personal, că este un liberal în care are toată încrederea, motiv pentru care l-a și inclus în echipa sa. „A fost perioada în care în județ era valabilă regula «meniului» de 24 de ore servit multora care nu aveau nicio vină. Este jenant dacă dl. Caragea vrea să discutăm despre asta, pentru că Robert Ciocioi a fost ridicat atunci de pe stradă, la grămadă, cu toți cei care au fost cu adevărat implicați în scandal. El doar s-a nimerit în locul în care nu trebuia, iar ca dovadă că lucrurile stau așa este că nu a primit nici măcar o amendă la finalul cercetărilor. Toți ceilalți au luat pedepse, amenzi, ce s-a dispus pentru fiecare, iar în cazul său nu e nimic”, a menționat primarul Marcel Romanescu.

În cursul zilei de joi, șeful PNL Gorj, deputatul Dan Vâlceanu, a luat și el distanță față de afirmațiile lui Romanescu cu privire la cât de „fericit” este acesta să lucreze cu șefii din Primărie pe care i-a moștenit de la PSD. Liderul liberal a menționat că va avea o discuție în perioada următoare cu primarul și despre acest subiect, precum și despre echipa pe care pe care și-o va forma pentru a administra orașul până la următoarele alegeri locale din 2020.

Vizualizări: 7,217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: