Carantina din Wuhan s-ar putea ridica în aprilie

China a devenit liderul mondial anti-coronavirus după ce a reuşit să elimine cazurile de infectări noi. Oraşul Wuhan, de unde a pornit epidemia încă din luna ianuarie, nu a mai înregistrat săptămâna trecută nici un caz nou şi în aprilie ar putea  ieşi din carantină.

În urmă  cu o lună orașul chinez Wuhan înregistra mii de cazuri noi de coronavirus pe zi. Săptămâna trecută însă autoritățile medicale chineze au spus însă că nu au nici un caz nou de infectare locală, marcând ceea ce unii consideră a fi un moment de cotitură în lupta cu pandemia globală. Orașul Wuhan, din provincia centrală chinez Hubei, a fost primul loc de pe planetă unde a izbucnit epidemia de coronavirus. Lumea întreagă a urmărit îngrijorată cum se înmulțesc acolo cazurile de infectare cu miile, și a văzut la televizor în direct cum autoritățile chineze au construit peste noapte spitale speciale pentru pacienții cu coronavirus, golite între timp.

China a anunțat oficial că focarul local este stins, întrucât toate cele 34 de cazuri înregistrate în ultimele zile sunt „importate”. Locuitorii oraşului Wuhan din China au permisiunea de a relua munca, iar transportul public se reia, după două luni de izolare, informează AFP. Ridicarea restricţiilor vine după ce Ministerul Sănătăţii din China nu a raportat niciun nou caz de contaminare pentru a cincea zi consecutiv în această metropolă de 11 milioane de locuitori, punctul de pornire al actualei pandemii.

Associated Press notează că Wuhan s-a aflat în carantină strictă începând din ianuarie. Abia acum oficialii locali vorbesc despre posibila relaxare a unor restricții de circulație, dar numai în jurul orașului, în provincia Hubei, unde ar urma să fie desființate majoritatea posturilor de control. Orașul Wuhan în sine rămâne izolat, doar cei cu autorizație specială având voie să intre și să iasă. Carantina ar urma însă să fie anulată doar dacă timp de două săptămâni nu se vor mai înregistra cazuri noi, adică cel mai probabil în luna aprilie, în opinia unui oficial medical chinez citat de AP.

Vizualizări: 1,186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: