Italia și Spania, tot mai rău de la o zi la alta

793 de persoane au murit în 24 de ore în Italia, în același interval de timp fiind diagnosticate 6.557 de cazuri noi. În același interval de timp, în Spania au fost 285 de decese și 3.803 cazuri noi.

Sunt cele mai afectate două țări din Europa, dar vine din urmă Franța, unde și acolo lucrurile tind să scape de sub control, fiind peste o sută de decese pe zi.

Rata mare a mortalității este în principal dată de faptul că spitalele nu au capacitatea de a trata toți pacienții. Covid-19 se răspândește mult mai repede decât alte virusuri gripale, astfel că apar multe cazuri noi într-un interval scurt de timp. Tocmai de aceea este important să stăm cât mai mult timp în casă, pentru a limita viteza de răspândire a virusului.

Mai ales persoanele vulnerabile trebuie să facă asta, dar și persoanele care interacționează cu persoane vulnerabile. Vorbim aici de bătrâni și de oameni cu alte afecțiuni cronice, dar și cei care au probleme respiratorii. Statisticile din Italia arată că ei sunt cei mai afectați.

Țările în care mor sute de oameni pe zi au spitale mult mai bune decât ale noastre. Pentru români este vital să prevină răspândirea virusului, pentru că sistemul sanitar de la noi nu are cum să facă față noii provocări.

Vizualizări: 6,672

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: