Caravană de promovare a şcolilor profesionale. Plătiţi să înveţe!

Inspectori şcolari şi oameni de afaceri din Gorj vor organiza o caravană în judeţ prin care vor să promoveze învăţământul profesional şi dual în rândul tinerilor şi părinţilor. Elevii de clasa a VIII-a sunt atraşi cu burse, rechizite şi echipamente gratuite, dar şi cu un loc de muncă la absolvirea studiilor.

Caravana va porni în judeţul Gorj de joi. Vor merge în localităţi din judeţ reprezentanţi ai liceelor tehnologice, profesori şi oameni de afaceri care investesc în învăţământul profesional. „Revine în actualitate admiterea în învăţământul profesional. Avem în plan 26 de clase de învăţământ profesional. Împreună cu Asociaţia oamenilor de afaceri vom organiza o caravană cu care vom merge în judeţ să promovăm liceele tehnologice care au clase. Vom avea întâlniri cu primarii localităţilor, directorii de şcoli generale, cu părinţii care au copii în clasa a opta. Mă interesează să formăm aceste clase de elevi”, a transmis Ion Işfan, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj.

Elevii care optează pentru un loc în învăţământul dual profesional au parte şi de multe beneficii. În plus, cei care aleg un loc în clasele finanţate de Complexul Energetic Oltenia au şi un job asigurat la finalizarea studiilor, este promisiunea şefului companiei.

„Pentru învăţământul profesional dual, copiii primesc 200 de lei de minister, minimum 200 de lei de la agentul economic, rechizite şi echipament de protecţie gratuit. Cei trei ani de profesională echivalează cu ciclul inferior al liceului şi se pot înscrie în clasa a XI şi pot absolvi liceul în cinci ani. Sunt facilităţi pentru tinerii care vor să urmeze învăţământul profesional. Toţi cei care vor absolvi învăţământul dual vor avea un loc de muncă în cadrul Complexului Energetic Oltenia. Am stat de vorbă cu managerul Sorin Boza şi m-a asigurat de acest lucru”, a mai transmis Işfan.

Vizualizări: 1,170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: