Bazinele ştrandului din Motru, umplute cu apă. Când îşi deschide porţile!

Veste bună pentru motrenii care abia aşteaptă să se bălăcească. Baza de agrement din Motru îşi va deschide porţile la sfârşitul acestei săptămâni. Acţiunea de umplere a bazinelor a început de luni, 11 iunie, astfel încât apa să ajungă la temperatura optimă în ziua deschiderii ştrandului. Începând din acest sezon estival vor intra în vigoare noile tarife de acces la bazine, aprobate de administraţia locală în 2017.   

Baza de agrement din municipiul Motru este administrată de Direcţia Publică. 11 angajaţi ai societăţii vor asigura permanenţa la bazine pe perioada verii. Baza dispune şi de salvatori, pregătiţi să intervină în cazul în care există risc de înec. Pentru marea deschidere de luna aceasta au fost efectuate mici reparaţii în interiorul bazei de agrement.

„Vineri, 15 iunie, vrem să dăm drumul la ştrand, dar depinde şi de situaţia meteorologică. Dar, noi deja începem umplerea bazinelor, să facem toate tratamentele din punct de vedere chimic. Încă mai facem mici reparaţii. Vom avea acolo pe perioada verii un administrator, îngrijitori, salvamari şi doi oameni pe barul pe care îl deschidem”, a declarat Tudor Dobrică, directorul Direcţiei Publice Motru.

La snack-barul cu terasă ce va funcţiona în incinta bazei de agrement, clienţii vor putea găsi băuturi răcoritoare, bere, îngheţată şi alte produse de consum, toate ambalate, spun reprezentanţii Direcţiei Publice Motru.

Baza agrement dispune şi de teren de tenis, de volei, teren sintetic de fotbal şi de spaţii de joacă pentru copii. Anul acesta, motrenii vor trebui să plătească mai mult dacă vor să se răcorească la bazinele din localitate, în zilele toride. „Copiii vor plăti 10 lei, iar adulţii 15 lei. S-au majorat tarifele anul trecut, în toamnă, şi acum se pun în practică. La terenurile de sport, tariful este de 10 lei pe oră, dar nu au fost solicitări aproape deloc anul trecut”, a explicat directorul Direcţiei Publice Motru.

În 2017, biletul de intrare pentru copiii şi tinerii cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani a fost de 5 lei, iar pentru cei de peste 18 ani de 10 lei. 

Baza de agrement de la Motru a fost inaugurată în luna iunie 2015. Investiţia s-a ridicat la circa 3,7 milioane lei, jumătate din sumă fiind asigurată de primărie, iar cealaltă jumătate din fonduri europene.

Vizualizări: 5,487

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: