Caravana Unirii, de 1 Decembrie, la Băleşti

Ziua Naţională a Românei va fi sărbătorită într-un mod aparte în comuna gorjeană Băleşti. De 1 Decembrie, autorităţile locale vor organiza o Caravană a Unirii. Zeci de maşini vor defila prin comună, cu steaguri tricolore, iar vehiculele vor fi însoţite de o autoutilitară care va reda cântece patriotice. În plus, o mie de porţii de fasole cu cârnaţi vor fi oferite localnicilor în zona special amenajată lângă baza sportivă din satul Ceauru.

Autorităţile locale din comuna Băleşti s-au pregătit din timp pentru a sărbători cum se cuvine Ziua Naţională. Peste 200 de steaguri tricolore au fost montate pe raza comunei, iar monumentele ridicate în cinstea eroilor au fost pregătite pentru manifestările de sâmbătă. Primarul Mădălin Ungureanu a anunţat şi o paradă auto de Ziua Naţională. „Ne-am pregătit cu un program cultural şi social. Vom depune coroane la monumentele eroilor noştri, care şi-au pierdut viaţa pentru ca nouă, ca stat independent, să ne fie mai bine. Avem 13 monumente la care vom depune coroane de flori. Vom pleca din parcarea primăriei cu o caravană, i-am spus Caravana Unirii a comunei Băleşti. Vor fi undeva la 30 de autoturisme, cu steaguri, vom merge cu o autoutilitară dotată cu goarne. Se va intona Imnul Românei şi se vor auzi cântece patriotice”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul comunei Băleşti.

Şi manifestările vor continua după ora prânzului, la baza sportivă din satul Ceauru. Autorităţile locale vor organiza o masă festivă, participanţii fiind întâmpinaţi cu fasole şi cârnaţi, vin şi ţuică fiartă. „Ne vom retrage lângă baza sportivă, pe terenul amenajat pentru desfăşurarea competiţiilor sportive. Vom continua manifestările de 1 Decembrie. Vom oferi fasole cu cârnaţi, voie bună, cântec şi veselie. Invit cetăţenii, de la ora 13:00, să ne vedem cu toţii la hora Unirii, lângă stadionul comunal din satul Ceauru. Îi aşteptăm cu mare drag, să sărbătorim Centenarul. Noi ne pregătim pentru o mie de participanţi”, a mai spus primarul comunei Băleşti.

Pentru organizarea manifestărilor de 1 Decembrie, autorităţile locale din Băleşti au alocat suma de 8.000 de lei.

Vizualizări: 1,512

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: