Cârciumaru ameninţă, Dian Popescu nu se sperie

Blocarea posturilor vacante din Consiliul Local Târgu Jiu şi Consiliul Judeţean Gorj îi determină pe social-democraţi să apeleze la măsuri extreme. Şefii PNL au cerut să fie respectată legea şi să intre următorii de pe listele USL, care sunt liberali, chiar dacă cei plecaţi din consilii au fost de la PSD. Florin Cârciumaru nu este de acord şi ameninţă cu schimbarea liberalilor aflaţi în funcţii de conducere. Dian Popescu spune însă că nu se sperie de ameninţările lui Cârciumaru. Printre funcţiile vizate de PSD se află inclusiv cele de subprefect şi de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

Liberalii riscă să-şi piardă funcţiile de directori şi cele de la subprefect şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean din cauză că nu au cedat locurile vacante de consilieri care potrivit ordinii de pe liste ar reveni PNL. Preşedintele PSD Gorj recunoaşte că legea este de partea liberalilor însă trece la ameninţări. În cadrul emisiunii „Ora Adevărului” difuzată de postul TV Sud, Florin Cârciumaru a dat un ultimatum liberalilor pentru a-şi retrage oamenii de pe liste ca să facă loc social-democraţilor. „Sper că vor înţelege, pentru că de acum încolo colaborarea noastră funcţionează de pe alte poziţii. De aici încolo lucrurile se pot schimba. O fi legea de partea lor, dar legea este şi de partea noastră, pentru că în momentul de faţă aflându-ne la guvernare putem să luăm măsuri de schimbare pentru toţi oamenii PNL care ocupă funcţii la deconcentrate. Nu este păcat să schimb câţiva directori pentru că nu intră X de la PNL în Consiliul Local Târgu Jiu sau X în Consiliul Judeţean? Este ceva corect pentru că în politică este posibil orice”, a declarat Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj.

La rândul său, Dian Popescu spune că nu se lasă intimidat de ameninţările lui Cârciumaru, bazându-se pe promisiunile făcute de Victor Ponta de a nu efectua schimbări în teritoriu. „Nu mă sperie ameninţările domnului Cârciumaru. Mă puteam aştepta la ameninţări de la oricine din PSD, mai puţin de la dânsul. Nu-i transmit decât un singur lucru înainte de a trece la schimbarea oamenilor noştri de pe funcţii, să-l întrebe pe premierul Victor Ponta dacă se ţine de cuvânt în Gorj”, a declarat Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj.

PRETENDENŢI

Social-democraţii se orientează deja spre anumite persoane pe care le-ar putea pune în funcţiile liberalilor. Astfel, pentru scaunul de subprefect, ocupat de Virgil Drăguşin, este vizat Claudiu Manta, preşedintele PSD. „De ce nu? Claudiu Manta este un tânăr pregătit care a demonstrat pe cale profesională că ştie ce are de făcut în postul pe care îl ocupă. La momentul potrivit sunt sigur că va promova şi domnul Manta”, a declarat Florin Cârciumaru în cadrul aceleaşi emisiuni.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: