Reacţii incredibile ale primarilor la candidatura lui Cosmin Popescu

Ipoteza lansată de Florin Cârciumaru în spaţiul public, cum că PSD ar putea propune un candidat la senat din afara partidului, a stârnit numeroase reacţii. Mai mulţi lideri PSD şi-au exprimat deja dorinţa de a candida şi nu agreează o astfel de ipoteză, ba chiar se întreabă ce l-a determinat pe Cârciumaru să o facă publică. Primarul din Târgu Jiu a avansat şi un nume, pe cel al fostului deputat PDL Cosmin Popescu. Reacţia primarilor PSD şi PNL a fost una de susţinere a lui Cosmin Popescu, indiferent din partea cărui partid ar candida. Primarii care mai sunt doar cu numele la PDL vor fi şi ei alături de Cosmin Popescu, dar sunt şi democrat-liberali care au aruncat cu noroi în fostul lor şef de partid.

 „Se vehiculează acest nume, al lui Cosmin Popescu, pentru că în dreptul lui sunt numai vorbe de laudă, numai aprecieri. Toţi primarii l-au lăudat, şi de la PSD, şi de la PNL, şi de la PDL”, este declaraţia surprinzătoare de acum două zile a lui Cârciumaru. Deşi este puţin probabil ca un partid ca PSD să susţină un candidat din afara formaţiunii, vorbele aruncate pe piaţă de liderul filialei nu au rămas fără ecou.

Primarii PSD îmbrăţişează ideea lui Florin Cârciumaru de a-l propune pentru Senat pe Cosmin Popescu. „E cea mai bună decizie pe care a luat-o vreodată preşedintele PSD Gorj. Îl felicit pe domnul Florin Cârciumaru pentru că s-a gândit la Cosmin Popescu. La ora actuală, în PSD Gorj nu avem nici un om mai bun decât Cosmin Popescu. La el politica e pe locul II, omenia e pe primul loc. Spre deosebire de ceilalţi politicieni are omenie, are cuvânt. E omul care s-a zbătut pentru tot judeţul”, a declarat Victor Geogia, primarul social-democrat al comunei Bengeşti Ciocadia. Acesta îl vede deja senator pe Cosmin Popescu. „Cosmin Popescu se poate considera câştigător la Senat. Eu, unul mă simt mândru că fac parte din Colegiul de pe Senatul lui Cosmin Popescu. Voi merge şi îi voi face campanie la maxim. Nici pentru un frate de-al meu nu aş face o campanie cu sufletul ca pentru Cosmin Popescu”, a menţionat Geogia.

Şi primarul de la Bustuchin crede în şansele fostului deputat PDL. „Cosmin Popescu are şanse extraordinar de mari. Este o persoană cunoscută şi respectată de toată lumea”, spune Ion Ciocea.

Primarii PNL trec de partea PSD pentru Cosmin Popescu

După ce au ieşit din USL, primarii PNL sunt decişi să susţină candidatul PSD pentru Senat în condiţiile în care acesta va fi Cosmin Popescu. Chiar cu riscul de a fi apostrofaţi de şefii de partid, liberalii spun că îi vor face campanie necondiţionat. „Îl voi susţine pe Cosmin Popescu indiferent de la ce partid va candida pentru Senat. Nu mă interesează dacă mă apostrofează sau mă jigneşte terchea-berchea de la nu ştiu ce partid. Pe Cosmin Popescu îl voi susţine şi dacă ar candida de la partidul dracilor. Îl cunosc şi ştiu ce fel de om este. Să fac ce-mi spun liberalii şi să-l votez pe Pârgaru, pe care nu l-am văzut decât în campanie?”, s-a revoltat Vasile Moşoiu, edilul comunei Drăguţeşti.

Primarul liberal de la Bîlteni spune că fostul deputat PDL a ajutat toţi primarii fără a ţine cont de culoarea politică. „Dacă PSD va veni cu Cosmin Popescu îl voi susţine indiferent care va fi candidatul PNL. Cosmin Popescu a fost un parlamentar pentru oameni. E o persoană remarcabilă care a ajutat toţi primarii, fără să ţină cont de culoarea politică”, a declarat Gheorghe Păsărin.

Şi primarul de la Aninoasa este de aceeaşi părere. „Indiferent de candidatul PNL sau al altui partid îl voi susţine fără doar şi poate pe Cosmin Popescu. De-a lungul timpului a sprijinit primarii atât cât i-a stat în putinţă. Îmi aduc aminte că atunci când a fost cu programul PNDI a descărcat un portbagaj de dosare, de studii de fezabilitate. Şi a stat cu noi, cu toţi primarii, fără să ţină cont de culoarea politică de la ora 9.00 până la ora 23.00, în picioare pe holurile ministerului. Astfel de politicieni trebuie promovaţi. Indiferent ce sancţiuni şi mustrări voi primi îl voi susţine pe Cosmin Popescu. Nu culorile politice trebuie să facă o barieră între noi, ca oameni”, a declarat Ilie Petroi, primarul comunei Aninoasa.

„Merită funcţia de senator”

Asta este părerea primarului comunei Turburea referitoare la Cosmin Popescu. „Îl voi susţine 100% pe Cosmin Popescu indiferent de la ce partid va candida. El m-a adus în funcţia de primar. Am încredere în el pentru că a făcut numai lucruri bune pentru comuna Turburea. Merită funcţia de senator pentru că e unul dintre cei mai buni politicieni pe care i-a avut Gorjul vreodată”, a declarat Ion Bârcă, primar care mai este doar pe hârtie alături de PDL.

PDL dă cu noroi

Reprezentanţii PDL Gorj dezaprobă ideea PSD de a merge la Senat cu Cosmin Popescu. „Este exclus să-l susţinem pe Cosmin Popescu. Constatăm că PSD duce lipsă de cadre. Cosmin Popescu este un produs PDL. El a ieşit în evidenţă pe vremea PDL. A avut probleme de etică cu partidul, dar se pare că PSD nu ţine cont de aceste probleme. Îl spală cu săpun, îl dau cu cremă şi îl scot în faţă pentru Senat. Noi avem candidatul nostru. PSD e la guvernare şi ştim că are o maşinărie de partid, dar noi nu ne dezarmăm”, a declarat Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia, cel care este susţinut de PDL pentru a candida la Senat.

REACŢIE

Andrei Maioreanu, unul dintre social democraţii care îşi doresc să candideze pentru postul de senator, pare surprins de declaraţia lui Florin Cârciumaru, spunând că „PSD are resurse interne capabile să facă faţă oricăror alegeri”. Acesta nu a făcut prea multe comentarii: „E o declaraţie a dânsului. Organizaţia PSD Gorj a dovedit de-a lungul timpului că are oameni capabili care să facă faţă unor asemenea alegeri”.

CE SPUNE POPESCU

Cosmin Popescu a declarat că nu a fost contactat de PSD, dar a fost plăcut surprins de faptul că primarii nu l-au uitat, deşi a ieşit din politică de doi ani. „Am fost surprins plăcut de declaraţia domnului Cârciumaru. După o perioadă de inactivitate politică, pentru faptul că primarii şi-au adus aminte de mine nu pot decât să le mulţumesc. Nu am avut o discuţie despre această candidatură”, a spus Cosmin Popescu.

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: