Cârciumaru, atac subtil la Weber

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, le transmite celor care vor să îi ia locul la şefia filialei că alegeri vor fi în octombrie, anul viitor, pentru că atunci îi expiră mandatul. Cârciumaru a lansat şi un atac subtil la deputatul Weber, care vizează funcţia de preşedinte, transmiţându-i că partidul ar trebui condus pe viitor de preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu.

Patru luni a vorbit deputatul Weber despre cum va candida în această toamnă la şefia PSD Gorj, în tandem cu Cosmin Popescu, care ar fi urmat să fie preşedinte executiv. Cârciumaru a mimat din nou disponibilitatea de a face pasul înapoi, sau lateral, cum îi place să spună. Asta până acum câteva zile, când centrul a scos Gorjul de pe lista judeţelor unor vor fi alegeri.

Cârciumaru a spus că deciziile centrului au oscilat, înainte de congres s-a stabilit că vor fi alegeri doar în organizaţiile cu conduceri interimare, după congres a fost o discuţie să fie alegeri în toată ţara, după care Comitetul Executiv a revenit la decizia de a fi alegeri doar acolo unde sunt conduceri interimare.

Senatorul PSD spune că nu este supărat pe cei care au dorit să îi ia locul, după care a nuanţat puţin. „Poate că în sinea mea am fost supărat, pentru că nu au procedat bine, s-au grăbit, dar pun graba pe dorinţa unor oameni de a ocupa funcţii de conducere. Dar, noi funcţionăm după un statut pe care trebuie să îl respectăm”, a spus Cârciumaru, precizând că altfel ar fi „anarhie”.

Cârciumaru nu înţelege însă de ce unii continuă discuţia despre alegeri şi acum. „Nu l-am înţeles şi nu îl înţeleg în momentul de faţă, când lucrurile sunt practic clare şi noi ne situăm în mandat, de ce se mai insistă pe ici, pe colo, că trebuie să organizăm alegeri şi la Gorj. Care este motivul? Ce îi putem reproşa lui Cârciumaru în momentul de faţă, ca să vorbim de alegeri?”, a spus senatorul la Radio Infinit, făcând referire la Mihai Weber.

Cârciumaru crede că liderul de la tineret şi unii primari care cer în continuare alegeri sunt puşi să facă asta: „Băiatul e tânăr, fără experienţă, a fost pus să facă această adresă. Şi primari din teritoriu au fost puşi să sune”.

Interesant este că Florin Cârciumaru dă de înţeles că nu Mihai Weber ar trebui să îi vrea locul, ci Cosmin Popescu. „Cosmin Popescu este preşedintele Consiliului Judeţean, normal ar fi ca domnul Cosmin Popescu, în cazul în care nu avem primar de municipiu, cum am fost eu care am fost locomotiva partidului, dânsul să fie preşedintele organizaţiei. Dar, dânsul nu îşi doreşte de moment acest lucru”, a mai spus senatorul Cârciumaru la postul de radio.

Vizualizări: 1,362

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: