Cârciumaru avertizează: Cine nu respectă protocolul USL, pleacă din PSD

Semnează protocolul USL sau pleacă din partid! Acesta este avertismentul pe care preşedintele PSD Florin Cârciumaru îl transmite primarilor din judeţ. Declaraţia a venit după ce jurnaliştii de la Radio Infinit l-au întrebat de situaţia de la Prigoria, unde edilul PSD Emil Răgman refuză să propună schimbarea viceprimarului democrat-liberal şi să facă majoritate cu liberalii, aşa cum cere protocolul Uniunii Social- Liberale. Aceeaşi situaţie se întâlneşte şi la Berleşti, unde primăriţa Maria Dumitraşcu nu vrea să audă de demiterea viceprimarului PDL.

Florin Cârciumaru, preşedintele social-democraţilor, îi transmite primarului de la Prigoria că trebuie să se conformeze protocolului dacă vrea să mai fie primar PSD. „Nu are de ales dacă vrea să rămână primar al PSD. Nu-i convine, cu cea mai mare părere de rău ne despărţim. Suntem obligaţi să respectăm acest protocol, altfel nu putem funcţiona ca alianţă” a declarat pentru Radio Infinit, Florin Cârciumaru.

„Nu mă interesează să schimb majoritatea“

Florin Cârciumaru îl dă ca exemplu, în ceea ce priveşte modul de respectare a protocolului USL, pe Crin Antonescu. Liderul liberal şi-a avertizat unul dintre cei mai importanţi primari, pe cel de la Bacău Romeo Stavarache, că trebuie să facă pace cu pesediştii.

Nu numai la Prigoria sunt probleme în aplicarea protocolului USL, ci şi la Berleşti. Primăriţa Maria Dumitraşcu ar trebui să-l dea afară pe vicele Iulian Garcea, dar edilul spune că protocolul nu impune o regulă generală şi că există şi conjuncturi speciale. „A face treabă pentru comunitate este mult mai important decât a da afară un viceprimar. Nu mă interesează să schimb majoritatea. Mai puţin contează politica”, spune Maria Dumitraşcu. Nu avem loc de-ntors, avertizează Cârciumaru.

Dian Popescu, copreşedintele liberal al Uniunii Social-Liberale spune că PSD-ul este cel care trebuie să rezolve problemele apărute în Prigoria şi Berleşti.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: