Cârciumaru blochează o actiune a masoneriei în Târgu Jiu

Propunerea de a amplasa un observator astronomic în „Turnul de Apă“ din Parcul Central l-a scos din sărite pe primarul Florin Cârciumaru, care a impus retragerea proiectului de hotărâre înainte de aprobare. Vestea l-a surprins pe Dumitru Brăilă, membru marcant al Asociaţiei Clubul Rotary, care a povestit că de acest proiect ştia şi primarul, ba chiar a fost la faţa locului. Acesta a adăugat că se va mai gândi dacă să mai facă investiţia sau nu.

Clubul Rotary,  o asociatie considerată anticamera masoneriei, a propus primăriei încheierea unui acord de parteneriat pentru realizarea Observatorului Astronomic, instalarea acestuia fiind făcută în fostul „Turn de Apă“, chiar în Parcul Central. Asociaţia se obliga să suporte toate cheltuielile, avize de la Ministerul Culturii, achiziţionarea observatorului. După recepţia lucrărilor, obiectivul urma să fie trecut în Administrarea Centrului „Brâncuşi“, cu precizarea că 50 de procente din vânzarea biletelor va ajunge la primărie, iar cealaltă jumătate la asociaţie. Hotărârea de atribuire în folosinţă gratuită, parţial, a imobilului „Turnul de Apă“ din Parcul Central, în vederea amplasării unui Observator astronomic, nu a trecut de Consiliu Local, cel care s-a opus fiind chiar primarul. Acesta a spus că hotărârea trebuie reformulată.

Cârciumaru: „Scoateţi-o de pe ordinea de zi“

Referatul a fost primul pe lista Diverse. Primarul a spus că hotărârea trebuie scoasă de pe ordinea de zi, nemulţumit că obiectivul era dat în folosinţă gratuită. „Scoateţi-o de pe ordinea de zi. Părerea mea. Cum atribuire directă? Nu vă jucaţi cu aşa ceva! Treaba dumneavoastră, răspundeţi!“, a spus primarul, solicitând reformularea ei.

Preşedintele Asociaţiei Clubul Rotary a fost surprins când a aflat de la ziarişti că referatul nu a trecut. „Nu a trecut. Nu înţeleg, am avut discuţii, se ştia de ea, nu era o noutate“, a spus Dumitru Brăilă. Acesta a spus că asociaţia propusese o investiţie de circa 1, 5 miliarde şi nu înţelege de ce primăria nu a acceptat.

Brăilă: Primarul a fost la faţa locului

Preşedintele asociaţiei Rotary, Dumitru Brăilă, a precizat că surprinderea e cu atât mai mare cu cât primarul a fost la faţa locului, pentru a pune la punct ultimele detalii. „Am mers acolo, ne-am consultat. Noi am da numai pe observator 800 de milioane. Ne-am gândit că e bine pentru oraş, că nu există aşa ceva. Banii erau jumătate la noi, jumătate la ei. A fost şi primarul acolo, şi unii consilieri“, a spus Brăilă. Acesta a adăugat că asociaţia pe care o reprezintă şi primăria sunt în discuţii de aproape trei luni.

„Noi am vrut să facem la CET, ei au propus „Turnul de Apă“

Brăilă şi-a amintit că asociaţia a propus amplasarea observatorului în turnul de la CET însă primăria a venit cu propunerea de a amplasa obiectivul chiar în centru, pentru atragerea vizitatorilor. „Noi am vrut să facem în turnul de la CET, pentru că e mai înalt, ei au spus să vedem spaţiul de aici. Ne-am gândit şi la turişti, pot vedea multe fenomene astronomice“, a mai spus acesta.

Cât despre Turnul de Apă, Brăilă a spus că nu are nicio utilitate. „Nu e absolut nimic acolo. Chiar era nevoie de consolidări. Ne gândeam să facem un deviz cu lucrările ce trebuiau făcute“, a declarat preşedintele Rotary.

Acesta a încheiat prin a spune că joi asociaţia va avea şedinţă când vor dezbate această problemă şi vor decide dacă-şi mai susţin propunerea sau nu.

Dorin Taşcău: „Nu a fost referatul cum trebuie“

Dorin Taşcău, consilier municipal şi membru al acestei asociaţii, a declarat că nu ştie de ce primarul nu a fost de acord cu această propunere. Taşcău nu a participat la şedinţă. „Probabil a fost ceva cu redactarea referatului, altfel nu înţeleg de ce l-a respins. Nu a fost referatul cum trebuie. Aceasta era o iniţiativă bună pentru târgujieni, pentru atragerea turiştilor“, a menţionat Taşcău.

Vizualizări: 404

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: