Cârciumaru: De unde să plătesc prejudiciul? Trăiesc din salariu

Fostul primar din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a vorbit la Radio Infinit despre raportul ANAF, care îl găsește vinovat de un contract al primăriei cu o firmă care să asigure iluminatul ornamental. Cârciumaru a spus că primul control al ANAF nu a constatat niciun prejudiciu, dar cei de la conducerea ANAF au trimis încă o verificare, care a stabilit prejudiciul. Este vorba de un contract pentru iluminatul de Crăciun, deși primăria avea deja un contract cadru cu altă firmă, care nu voia să-l execute pentru că avea multe facturi neplătite.

Reporter: De ce spuneți că a fost un control cu dedicație?

Florin Cârciumaru: Din punctul meu de vedere totul a fost cu dedicație, să se găsească prejudiciu. Nu știu cine, știu că a venit o echipă care nu a găsit nimic și au trimis altă echipă care să găsească acest prejudiciu.

Rep.: Primarul Romanescu a anunțat că vă dă în judecată pentru recuperarea prejudiciului stabilit de ANAF...

F.C.: Pe mine m-au dau în judecată. Asta e, am contestat, ne vom judeca, vom demonstra. Îmi pare rău că trecem, atât eu, cât și colegii mei, printr-un disconfort creat în familie, în viața noastră de zi cu zi. Să te lupți, să cauți avocați, când efectiv nu este drept ce ni s-a întâmplat, pentru că nu am făcut altceva decât să împodobim orașul.

Rep.: Ce sumă vi se impută?

F.C.: Pe mine m-a dat pentru prejudiciul total, de 30 de miliarde bani vechi, și a emis în același timp decizii  de imputare pentru cinci miliarde pentru fiecare care a semnat lângă mine.

Rep.: Cine a stabilit acest cuantum?

F.C.: Păi asta e, cine a stabilit, cum a stabilit nu se știe. Nu am dezvoltat de unde și până unde este vinovat X, unde Y. De asta spun că ceva este ambiguu.

Rep.: Ați avea de unde să achitați suma asta?

F.C.: Sub nicio formă. Sub nicio formă. Știți câte mi s-au pus în spate? Nu mă crede nimeni. Mi s-au pus în spate peste tot. Sume și câte și mai câte prin toate colțurile. În afară de ce am în declarația de avere, nu am absolut niciun leu ascuns pe undeva și trăiesc din salariu. Vă dați seama că ar fi imposibil să pot să achit suma respectivă. Asta este. De multe ori îmi pun întrebarea, efectiv, de ce mie și colegilor ni se poate întâmpla așa ceva, pentru că nu am făcut toată viața decât să muncim corect, cinstit, să facem dacă am făcut ca orice tată o casă pentru copiii noștri.

Vizualizări: 17,395

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: