Călinoiu, Stan Pățitu’: E bine să stau deoparte

Fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, nu este interesat să revină pe scena politică. Acesta a vorbit la Radio Accent despre partidul pe care se spune că îl va înființa primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, dar și despre proiectul politic al fostului premier Victor Ponta. Călinoiu spune că niciun proiect nu va reuși, dacă se bazează pe structuri rupte din PSD. A încercat și el, candidând independent, și nu a reușit să spargă unitatea partidului, deși l-a condus în Gorj atâția ani.

Reporter: Se aude că primarul de la Bustuchin, Ion Ciocea, va pune bazele unui nou partid. Ați auzit ceva?

Ion Călinoiu: Eu nu prea mai sunt la curent cu ce se întâmplă în politică. Inițiativele sunt libere, nu știu ce sorți de izbândă va avea, dar nu-l poate opri nimeni pe Ciocea să facă un partid. Cel mai importat este ca la această dată clasa politică ce și-a asumat răspunderea și a primit încredere de la alegători să-și facă treaba.

Rep.: Credeți că va rupe din PSD?

I.C.: E greu de spus că poți să rupi din PSD. Unitatea PSD este de nezdruncinat. Este un partid unit și nu va avea nimeni șansa să rupă din PSD. Dacă vreți, vorbim și de inițiativa lui Ponta. Sunt convins că nu va reuși acest proiect politic, mizând pe atragerea membrilor PSD. De fapt s-a văzut și când a dorit să susțină guvernul Grindeanu, că a rămas în parlament singur, deși evaluase cu o seară înainte că vor fi 50 de parlamentari care să-l susțină. Vă spun eu că Partidul Social Democrat, și v-o spune Stan Pățitu’, dacă vreți, nu renunță la unitatea sa.

Rep.: Veți susține proiectul domnului Ciocea, dacă veți fi solicitat?

I.C.: Eu cred că este bine să stau deoparte. Așa cum m-am retras, am făcut un pas lateral de la Consiliul Județean, am făcut un proiect personal, candidând ca independent la parlamentare, nu l-am reușit, e bine să stau deoparte. Am o activitate acum care mă face să mă simt mai liniștit și mai în apele mele.

Rep.: Credeți că Ponta va veni în toamnă cu un nou partid pe scena politică?

I.C.: Eu cred că nu. Sigur nu va avea sorți de izbândă și va renunța la proiect, dacă îl are acum în cap.

Rep.: Credeți că va merge pe proiectul lui Daniel Constantin?

I.C.: El este în relații bune cu Daniel Constantin, dar eu știu că Ponta poate să și gândească și își va da seama că nu va reuși. El a greșit criticând partidul, în situația în care este parlamentar al partidului. El trebuia să pună umărul acolo, să critice în bucătărie, nu să emită tot felul de idei în spațiul public.

Rep.: Credeți că va lucra în ce a mai rămas din această vară pentru a atrage de partea lui parlamentari, miniștri?

I.C.: Eu cred că are altceva mai bun de făcut. Dacă acționează în această direcție, va pierde.

Vizualizări: 2,144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: