Pănescu vorbește de un nou protest al cabanierilor din Rânca

Cabanierii din Rânca au fost la un pas de un nou protest, pentru a atrage atenția autorităților locale că trebuie făcute noi investiții în infrastructură. Șeful asociației cabanierilor din zonă, Constantin Pănescu, a vorbit la Radio Infinit despre supărările turiștilor. Protestul nu a mai avut loc pentru a nu-i supăra pe turiștii veniți în număr mare de Sf. Maria.

Reporter: Sunteți mulțumit de numărul de turiști din această minivacanță?

Constantin Pănescu: În această perioadă, Rânca a fost plină la maxim, noi cei de aici am încercat să le facem vacanța de Sf. Maria mai plăcută, chiar dacă dânșii au fost puțin posomorâți că nu s-a schimbat nimic de trei ani, de cinci ani, de șapte ani. Avem turiști și de peste Ocean, le place zona atât de mult, Transalpina este deschisă. Dar, au venit cu tot felul de mașini și le-a fost greu să intre pe străzile adiacente, să ajungă la o piscină sau la o vilă pe care au dorit-o.

Rep.: De curând a fost la Rânca și ministrul Turismului. S-a întâmplat ceva?

C.P.: Ce credeți că se putea întâmpla, dacă presa a scris că l-am primit cu gropi și cu maidanezi la Rânca? Rânca nu este a noastră, noi suntem cu sufletul aici și aici funcționăm. Rânca este a primăriilor. Sunt destui bani și ei nu fac nimic. Din ce observ, nu există voință politică, pentru că având președinte de comisie în Senat, pe domnul Cârciumaru, să nu se găsească soluții pentru Rânca...

Rep.: Ați intenționat să faceți un protest?

C.P.: Am vorbit să ne strângem 200 de cabanieri cu angajați, cu proprietari, și să facem un demers de o sută de metri, de la Onix până la intersecția cu biserica. Să ne luăm de mână și să trecem strada continuu, într-un fel să blocăm circulația. Am decis că nu este bine pentru turiști, și nici pentru noi. Doar pentru doi primari, doi viceprimari, doi secretari și 28 de consilieri, pentru care oricum nu se schimbă nimic, nu se cade să ne batem joc de turiști.

Vizualizări: 753

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: