Aurel Popescu: Nu am fost niciodată de acord cu scoaterea de documente din primărie

Viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu, a comentat la TV Sud raportul ANAF care aduce grave acuzații unor directori din primărie. Popescu a fost deranjat de faptul că raportul a fost prezentat de liderul PNL Gorj înainte să ajungă în Consiliul Local. Popescu este acuzat de liberali că a comis un abuz prin faptul că el nu a prezentat acest raport în decembrie, când era primar interimar.

Reporter: Care este prima dvs. impresie despre acest raport în care directorii primăriei sunt acuzați de prejudicii imense?

Aurel Popescu: Un astfel de raport nu trebuia discutat în primă fază într-un asemenea cadru. Nu am fost niciodată de acord cu scoaterea de documente din primărie și discutarea de o asemenea manieră în sediul unui partid politic. Chiar mi-am pus întrebarea cum a fost posibil ca, înainte de a fi prezentat Consiliului Local, să fie scos și pus la dispoziția unor lideri politici.

Rep.: Vă deranjează apariția raportului?

A.P.: Nu, pentru că acest raport trebuia prezentat Consiliului Local și apoi prezentat public. Este mult de discutat pe marginea acestui raport. Informarea va fi făcută vineri Consiliului Local.

Rep.: Acest control a fost făcut la solicitarea parchetului. De ce nu ați prezentat dvs. acest raport în consiliu?

A.P.: Nu aveam cum să pun în aplicare aceste măsuri câtă vreme imediat după apariția acestui raport s-a făcut o contestație la acest raport, la care s-a răspuns pe 20 iulie 2017. Numai după rezolvarea acestei contestații se poate trece la fața următoare.

Rep.: Raportul a venit în 11 noiembrie 2016. În decembrie s-a cerut suspendarea executării raportului în instanță, la Curtea de Apel, care a respins.

A.P.: Nu, până la soluționarea contestației de către ANAF nu putea nimeni să aplice măsurile pe care le-ar fi solicitat o instituție. Există un dosar pe rol, până la apariția unor hotărâri irevocabile nu se poate face nimic. În acest moment nu poate nimeni să cuantifice partea de vină a fiecăreia dintre cele șase persoane nominalizate acolo. Persoana X are parte de vină 40%, persoana Y are 30% din vină...

Rep.: Sută la sută Florin Cârciumaru, că este prezent la toate capetele de acuzare constatate de ANAF...

A.P.: Iată, Florin Cârciumaru este prezent la toate punctele, la diferite puncte se fac vinovați și alții. Care este gradul de vinovăție al fiecăruia, cine constată, în solidar, procentual, cât? Care este acuzația care se aduce fiecăruia dintre cei șase? Sunt întrebări la care nu poate răspunde nimeni acum și nu pot fi date decizii atâta vreme cât nu se știe gradul de vinovăția al fiecăruia.

Rep.: Raportul dispune măsuri imediate...

A.P.: Eu cred că (n.r.: primarul) trebuie să se consulte foarte bine cu juriștii, atâta vreme cât este un dosar pe rol.

A consemnat Mirela MOTREANU

Vizualizări: 1,909

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: