Cârciumaru: „Eu şi Victor Ponta suntem Elodia I şi II”

Oricât ar fi vrut să-l evite pe Dan Diaconescu în această campanie electorală, liderii PSD nu au încotro şi trebuie să îi dea din când în când câte o replică liderului PP-DD, chiar dacă, astfel, riscă să toarne gaz pe foc. Florin Cârciumaru şi Victor Ponta au trimis aseară săgeţi către principalul lor adversar din această perioadă la o întâlnire pe care au avut-o cu profesorii din oraş, restul contracandidaţilor de pe Colegiul 6 părând că deja nu mai contează în acest început de luptă electorală.

Sute de dascăli s-au înghesuit aseară la restaurantul Brâncuşi din centrul oraşului pentru a participa la întâlnirea cu premierul României, sala devenind neîncăpătoare, la fel ca şi străzile din zonă, circulaţia prin zona centrală desfăşurându-se extrem de greoi, mai ales că afară şi ploua mocăneşte. Primarul Florin Cârciumaru a fost primul care s-a adresat dascălilor la întâlnirea la care Victor Ponta a venit împreună cu ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi cu rectorul Politehnicii Bucureşti, Mihnea Costoiu, edilul menţionând în discursul său că profesorii, prin votul lor, ar trebui să-l respingă pe Diaconescu din Târgu Jiu.

„Am ţinut să vă convoc la o şedinţă de lucru”, le-a spus primarul cadrelor didactice, amintind că toate unităţile de învăţământ din oraş au fost modernizate în ultimii ani, Ministerul Educaţiei alocând sau urmând să aloce fonduri pentru a se continua lucrările începute deja la noi spaţii şcolare. Ca să-i facă reclamă candidatului USL, edilul a reamintit că gorjenii au mai multă nevoie de Ponta decât de el, Cârciumaru precizând şi că „lucrurile mari se fac cu oameni mari, iar noi, la Târgu Jiu, avem acest om mare”.

Atacurile la DD

„Să nu ne luăm după acel individ aflat în trecere prin Târgu Jiu”, le-a precizat primarul profesorilor prezenţi la întâlnire, discursul său continuând cu un îndemn categoric. „Trebuie să plece din mijlocul dvs. o ură faţă de acest individ, iar asta trebuie să se vadă la votul din 9 decembrie”, a menţionat edilul.

De unde o supărare aşa de mare? Din discursul primarului a reieşit foarte clar că din filmările pe care Diaconescu le face prin oraş şi le difuzează la televiziunea pe care o patronează, materialele de acolo nefiind pe placul autorităţilor locale. „Îmi cunosc activitatea şi parcă ne doare pe toţi când văd circul transmis seara despre Târgu Jiu. Acum s-a mutat serialul Elodia I şi Elodia II Târgu Jiu. Eu şi Victor Ponta suntem Elodia I şi Elodia II”, a declarat primarul, după care l-a lăsat pe DD în pace şi i-a îndemnat pe dascăli să voteze cu Victor Ponta „pentru că a demonstrat că poate şi e capabil”.

Ponta – „lung e drumul Gorjului”

Premierul n-a avut încotro şi a seară a scăpat şi el câteva vorbe despre principalul său contracandidat, menţionând în treacăt câteva vorbe despre maşina cu care Diaconescu se plimbă prin oraş, Rolls-Royce-ul acestuia părând că nu-i deranjează atât de tare pe amărâţii cărora li se adresează candidatul PP-DD. „Cine vine cu Rolls-Royce la Târgu Jiu?...Lung e drumul Gorjului, scurt o să fie însă înapoi spre casă”, a spus premierul, în treacăt, despre contracandidatul său, pe care îl vede perdant al alegerilor din 9 decembrie.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: