Ce a discutat Victor Ponta cu ziariştii gorjeni la Bruxelles

Câţiva jurnalişti gorjeni sunt în aceste zile la Bruxelles, unde au fost invitaţi să vadă la faţa locului cum funcţionează instituţiile europene. Premierul Victor Ponta a tras o fugă până acolo, unde a dat câteva declaraţii ziariştilor. Interesant este că Ponta s-a mai întâlnit cu ziariştii gorjeni şi la guvern acum o săptămână, asta în afara conferinţelor pe care le susţine la Târgu Jiu, unde vine în campanie electorală.

Premierul a anunţat că în această perioadă va ajunge la Târgu Jiu însoţit de doi miniştri, Ecaterina Andronescu de la Educaţie şi Raed Arafat de la Sănătate. „În fiecare săptămână, o zi, două, trei voi încerca să stau în Târgu Jiu. Săptămâna aceasta o voi ruga pe doamna ministru Andronescu să mă însoţească la o întâlnire cu profesorii, săptămâna viitoare pe domnul ministru Arafat, pentru a vedea în teren proiectul pentru heliportul pentru SMURD”, a spus Ponta.

Interesant este că, pentru finalul campaniei, Ponta anunţă un invitat de seamă, pe liderul socialiştilor europeni. „Pe domnul Hannes Swoboda îl voi aduce pe urmele domnului Schulz la Târgu Jiu, să punem cât mai mulţi suporteri la proiectul Brâncuşi pe lista UNESCO. Va veni să mă sprijine în campanie, e liderul socialiştilor din Parlamentul European, e un om important. Lucrurile sunt asumate, de data asta e  campanie”, a spus Ponta.  

Ponta susţine că a venit lunar în Gorj

Victor Ponta a susţinut la Bruxelles că a fost în ultimii ani cel puţin o dată pe lună în Gorj!!! Asta în condiţiile în care public a apărut în medie de două ori pe an şi a fost acuzat în repetate rânduri că nu calcă prin colegiul pe care îl reprezintă în parlament. Abia când s-a apropiat campania electorală, vizitele s-au înteţit. Mai mult, Ponta nu vine cu elicopterul gol, ci îl umple cu miniştri. „Am marele avantaj ca nu am aterizat acum, înainte de campanie la Târgu Jiu, ca alţii. De nouă ani de zile, vin cel puţin o dată pe lună (!!!), uneori mai des. Aveam mai mult timp decât am acum”, a minţit cu seninătate Victor Ponta.

Cu privire la campania din Gorj, Ponta spune că este la curent cu tot ce se întâmplă, chiar dacă nu este prezent. „În fiecare zi, în fiecare minut şi în fiecare oră primesc informaţii de la Târgu Jiu, despre campanie. Fiţi sigură de asta!”, a spus Ponta, care a menţionat că responsabil de campania sa de la Gorj este Florin Cârciumaru. „Domnul Cârciumaru, cum? Este cel care m-a ajutat, alături de dl. Călinoiu şi în 2004, şi în 2008 şi acum la fel”, a conchis Ponta.

Ponta crede că DD poate ajunge în Parlament

Victor Ponta este sigur că USL va închide toate colegiile în Gorj, dar crede că şi Dan Diaconescu poate ajunge în parlament odată cu el, pentru că e legea proastă. „Având sprijinul pe care USL îl are comparativ cu PSD în 2008, USL la Gorj trebuie să îşi propună să scoată 50% plus unu pe toate colegiile. Gorjul va avea astfel mai mulţi parlamentari, cei opt de la USL şi probabil încă unul sau doi în plus. E proastă legea”, susţine premierul.

Dacă USL închide toate colegiile, dar ARD şi PP-DD vor lua fiecare 1/6 din voturile exprimate, ar intra cu câte un candidat la redistribuire.

Întrebat dacă Dan Diaconescu va lua un procent bun, Ponta a spus: „Nu. Cred că oamenii aşteaptă altceva de la deputaţi. Asta cu circul…”.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: