Ce spune liderul ALDE Gorj despre ministrul Energiei

Fostul senator Dian Popescu a declarat miercuri la un post de radio local că îl cunoaște personal pe noul ministru al Energiei, Toma Petcu, despre care spune că este un om capabil care va duce mai departe modificările la legea energiei. Cât despre greșelile gramaticale pe care ministrul Petcu le-ar fi făcut în CV, Dian Popescu îi ia apărarea.

Rep.: Ministrul Energiei a primit aviz pozitiv. Îl cunoașteți?
D.P: Da, îl cunosc de foarte mult timp, a fost colegul meu de la filiala Giurgiu.

Rep.: Cum de a fost ales tocmai un lider al partidului de la Giurgiu?
D.P: Pentru că, exact cum am spus în campanie, în funcție de rezultate așa își numesc și filialele pozițiile de ministru. Eu am spus în campanie că dacă luăm printre primele cinci filiale discutăm într-un fel, dacă ești pe locul opt discutăm în alt fel. Ca atare, primele filiale din țară, Prahova, Giurgiu, cu rezultate foarte bune în ALDE au avut și posibilitatea de a-și nominaliza miniștri.

Rep.: Va face față noul ministru al Energiei cerințelor?
D.P: Eu sunt convins că va face față pentru că el este un om cu care eu am discutat și despre Complexul Energetic Oltenia și despre sistemul energetic național, am vorbit și marți cu el, știa, pentru că vorbisem dinainte, de modificările la legea energiei și că trebuie continuate aceste modificări. Este un om pus la punct, garanție și avizul pe care i l-a dat și comisia de energie. Restul anchetelor de tip jurnalistic sunt anchete, din punctul meu de vedere, ieftine.

Rep.: Totuși dînsul este inginer constructor de meserie, nu am văzut să fi avut de a face cu energia...
D.P: Și eu sunt inginer TCM de meserie și cred că mă pricep destul de bine și am înțeles foarte bine fenomenul energetic național, dar și cel integrat în Uniunea Europeană. Nu trebuie privite lucrurile în acest fel.

Rep.: Presa a găsit și foarte multe greșeli gramaticale în CV-ul dumnealui...
D.P: Dacă mă întrebați pe mine, sunt ferm convins că CV-ul nu a fost scris de domnul deputat, cred că l-a scris cineva de la cabinet și dacă există greșeli există nefăcute de el.

Vizualizări: 923

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: