Primarii liberali pleacă la PSD cu tot cu consilieri

PNL rămâne la Gorj fără o mare parte dintre primari, dacă este să luăm în considerare numai plecările din ultimele zile. Primarul liberal de la Runcu, Adi Câmpeanu, a anunţat recent că intenţionează să plece la PSD. Şi nu oricum, ia şi toţi consilierii locali PNL după el. Numărul celor care fac uz de legea care permite schimbarea partidului este în creştere. Viceprimarul de la Căpreni a anunţat că va trece de partea pesediştilor, dar şi consilieri locali din mai multe comune.

La sfârşitul săptămânii trecute, şefii PSD Gorj negau existenţa vreunei adeziuni din partea primarilor liberali, însă aceştia din urmă îi contrazic. Primarul Ion Bârcă de la Turburea, fost pedelist, are deja vechime în rândul social-democraţilor, adeziunea la PSD fiind semnată de ceva timp.„Am semnat adeziunea la PSD de o săptămână şi vreo trei zile”, a spus ieri Ion Bîrcă, primarul comunei Turburea.

Şi primarul Ilie Petroi de la Aninoasa, este pesedist cu acte în regulă. Petroi a precizat că nu va încerca să convingă consilierii locali PNL să îl urmeze. „Am semnat-o, săptămâna trecută. Probabil că domnul Călinoiu nu cunoştea faptul că eu deja am semnat-o. Nu am discutat despre trecerea altor consilieri la PSD, nu gestionez consilierii locali, pe nimeni. Mă gestionez pe mine din punct de vedere politic şi ca atare eu am luat această decizie, de a trece în această echipă a PSD la nivelul judeţului Gorj, fiindcă am încredere că aceşti oameni vor să facă treabă. Consiliul local este format din 4 consilieri PSD, 2 PNL, 2 PDL, 2 UNPR şi 1 PP-DD”, a spus Ilie Petroi, primarul comunei Aninoasa.

Câmpeanu pleacă cu vicele şi consilierii

Primarul liberal de la Runcu, Adi Câmpeanu, a declarat că a participat la şedinţa PSD în calitate de susţinător al premierului Victor Ponta, pentru candidatura sa la preşedinţia României. Câmpeanu a spus că pleacă la PSD, pentru că vrea să se ţină de promisiunile făcute faţă de electorat în numele USL. Mai mult decât atât, a anunţat că va lua şi consilierii liberali după el. “Atâta timp cât în 2012 toţi consilierii au fost în subordinea primarului ca şi candidatură, sau locomotiva partidului a fost primarul, este normal ca atunci când primarul părăseşte o formaţiune politică, în proporţie de 90% trebuie să plece cu echipa cu care a candidat la vremea respectivă. Şase consilieri vor merge cu mine la PSD, primar, viceprimar”, a spus Adi Câmpeanu.

Vicele PNL de la Căpreni pleacă la PSD

După mai bine de 10 ani în care a activat în PNL, viceprimarul de la Căpreni  a anunţat că va pleca în barca PSD. “Până acum nu am schimbat opţiunea politică, dar o schimb. Plec la PSD. Nu mai converg ideile PNL actual cu ale mele. Sunt nemulţumit. Voi semna adeziunea la PSD când o fi momentul”, a spus Ion Gelu, viceprimarul comunei Căpreni.

Primarul pesedist de la Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu, mai câştigă un consilier. Asta pentru că unul dintre consilierii PNL, Pungan, a semnat adeziunea la PSD şi a depus cererea la secretariatul primăriei. „Îl aştept cu drag, dacă vrea să vină”, a spus primarul. Alţi doi consilieri locali ai PP-DD de la Baia de Fier au anunţat săptămâna trecută că vor deveni independenţi.

Şi consilierul local PDL George Ciocârlan de la Crasna spune că va depune o solicitare la primărie pentru a deveni independent. „Am depus cererea la primărie şi am solicitat să rămân independent. M-au determinat mişcările acestea de moment ale scenei politice, dar şi faptul că domnul Cătălin Predoiu, candidatul nostru, a fost ignorat de alianţa asta liberală. Rămâne să fac altă orientare politică după alegerile prezidenţiale”, a spus consilierul George Ciocârlan.

Şi la Peştişani se discută despre astfel de mutări. Consilierul local PNL Corneliu Nicolcioiu şi consilierul local PP-DD Vasile Brînzan ar intenţiona să devină independenţi.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: