Gorj: Paradă electorală cu microbuzele şcolare

Noile microbuze şcolare au sosit la Gorj de aproape două săptămâni, însă nu au fost distribuite localităţilor decât ieri, în prima zi de şcoală, în prezenţa premierului Ponta. Iniţial se dorea distribuirea microbuzelor acum zece zile de vicepremierul Dragnea, dar pentru că acesta nu a putut să ajungă, parada electorală a fost amânată. În prima zi de şcoală copiii au mers pe jos, pentru că 10 microbuze erau parcate la Prefectură.

Administraţiile locale cărora le-au fost repartizate noile mijloace de transport sunt: Aninoasa, Săcelu, Berleşti, Albeni, Slivileşti, Glogova, Turburea, Baia de Fier, Prigoria şi Ioneşti.  “Am solicitat în 2012 un microbuz. Iată că, în sfârşit, a venit şi ziua să primim acest microbuz. Localitatea Săcelu nu deţinea până acum niciun fel de microbuz, iar transportul elevilor era asigurat cu o firmă de transport privată. Avem şofer, pentru localitatea noastră este ca o gură de aer. Avem în jur de 150 de elevi”, a spus Florin Jurebie, primarul comunei Săcelu.

Şi la Turburea era nevoie de încă un microbuz şcolar, spune primarul Ion Bârcă. “Şi comuna Turburea o să primească un microbuz, lucru aşteptat de vreo 20 de ani de când tot cerem să ni se acorde şi nouă pentru Liceul Tehnologic, pentru că sunt 520 de elevi. Mai avem un microbuz, vechi de 12 ani, dar având 4 şcoli trebuia să ne împărţim cu un singur microbuz”, a spus Ion Bîrcă, primarul comunei Turburea.

Ministrul Mihnea Costoiu a precizat că anul acesta vor fi distribuite 35 de microbuze şcolare în judeţul Gorj.

Unul dintre cele 10 microbuze şcolare noi era destinat iniţial pentru comuna Berleşti, însă, pentru a nu părea că mijloacele de transport în comun sunt acordate pe criterii politice, autorităţile locale l-au distribuit la Ioneşti, condusă de un primar PDL. „Am primit şi am renunţat la el în favoarea comunei Ioneşti. Ne-au rugat frumos, că nu aveau niciunul, noi aveam unul şi cică în două săptămâni ne aduc un altul nou. Ne-au rugat şi primarul şi autorităţile judeţene”, a spus Iulian Garcea, viceprimarul comunei Berleşti.   

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: