Consilieri locali PP-DD, dosar penal la IPJ Gorj

Constantin Mrejeru şi Gelu Alin Ceauşu, consilieri locali PP-DD din comuna Fărcăşeşti, s-au ales cu dosar penal, fiind acuzaţi de conflict de interese. Asta pentru că aleşii locali sunt şi salariaţi în cadrul unei societăţi a Consiliului Local Fărcăşeşti. Consilierii spun că nu este vorba de nicio incompatibilitate în acest caz, însă este clar că nu poţi să fii şi cel care comandă, şi cel care execută în acelaşi timp. 

Dacă până acum ne-am obişnuit ca Agenţia Naţională de Integritate (ANI) să anunţe dacă aleşii locali sunt sau nu incompatibili, mai nou şi poliţiştii instrumentează astfel de situaţii, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul celor doi consilieri locali de la Fărcăşeşti. „La data de 15.09.2014, ora 14:40, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Rovinari s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că C.G.A. în vârstă de 30 ani şi M.C. în vârstă de 42 ani, angajaţi ai  unei societăţi comerciale cu sediul în comuna Fărcăşeşti, în perioada octombrie 2013 - prezent au avut şi calitatea de consilieri locali, obţinând foloase patrimoniale prin salariile încasate lunar. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese”, se arată în nota de presă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.   

Viceprimarul comunei Fărcăşeşti a explicat ce calitate au cei doi consilieri în cadrul societăţii Consiliului Local. „Cei doi consilieri locali sunt angajaţi ai societăţii Consiliului Local, Gospolocalfar SRL, care are 7 salariaţi. Nu au funcţii de conducere, sunt muncitori. Prestează activitate pe microbuz, pe tractor, pe multifuncţionalul din dotare”, a spus viceprimarul Vasile Mihai.

Mrejeru: N-am niciun conflict cu nimeni

Consilierul local Constantin Mrejeru spune că nu ştie nimic despre faptul că este acuzat de poliţişti de conflict de interese. „Nu ştiu absolut nimic. Lucrez într-adevăr la această societate. Nu este vorba de conflict de interese. Eu n-am niciun conflict cu nimeni. N-am absolut nicio problemă cu nimeni”, a spus Constantin Mrejeru.

Consilierul local Gelu Alin Ceauşu nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere în legătură cu această situaţie.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: