Cârciumaru: Popescu nu mai putea continua psihic mandatul

Consiliul de Administraţie al societăţii Aparegio Gorj SA a stabilit ieri în şedinţă data la care vor fi susţinute cele două probe ale concursului pentru ocuparea funcţiei de director general. Postul a fost lăsat vacant de Ion Popescu acesta demisionând din fruntea societăţii înaintea sărbătorilor de iarnă din motive medicale. Marian Spiroiu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aparegio SA, a precizat că de săptămâna viitoare posibilii candidaţi îşi pot depune dosarele. Primarul din Târgu Jiu are o explicaţie ciudată pentru demisia lui Popescu.

Concursul pentru ocuparea funcţiei de director general al Aparegio SA va cuprinde două probe şi un scurt interviu. Reprezentanţii Consiliului de Administraţie s-au întâlnit ieri în şedinţă pentru a aproba condiţiile, termenele şi procedura de selecţie a candidaţilor. „Prima probă va consta în verificarea condiţiilor de eligibilitate a candidaţilor şi a fost stabilită în data de 30 ianuarie 2015. Rezultatul acestei probe va fi tradus prin admis sau respins şi se va comunica până la data de 3 februarie 2015. Cea de-a doua probă constă în susţinerea proiectului de eficientizare a societăţii pentru candidaţii care au fost declaraţi admişi după care va fi susţinut un mic interviu”, a declarat Marian Spiroiu, preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii Aparegio SA.

Demisie din motive medicale

Spiroiu a precizat că motivele demisiei lui Ion Popescu sunt strict legate de starea de sănătate a acestuia. „Motivele demisionării sunt personale de sănătate. A fost depus la societate certificat medical cum că este internat într-o clinică pentru tratament”, a adăugat Marian Spiroiu, preşedintele CA al Aparegio SA.

Primarul municipiului Florin Cârciumaru întăreşte şi el ideea că Popescu ar fi demisionat tot din motive legate de sănătate. Cârciumaru a declarat ieri că Popescu nu mai putea duce la bun sfârşit mandatul din punct de vedere psihic. „Din scrisoarea depusă de domnul director Popescu prin care solicită practic demisia, eu am încercat să-l conving că nu este bine să renunţe, din motive personale şi mai mult pe parte medicală a spus că nu mai poate duce mai departe şi că trebuie să găsim director. Este opţiunea dânsului, de un an de zile tot spunea că nu poate să ducă mai departe funcţia respectivă. A ajuns în momentul în care din punct de vedere psihic, medical nu poate merge mai departe”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

CANDIDAŢI

Cât priveşte potenţialii candidaţii, Cârciumaru a declarat că iniţial i-a rugat pe actualii directori ai societăţii să preia conducerea însă aceştia au refuzat. „Deocamdată interimar va fi domnul director Vlădoescu după care va fi organizat concurs. Sunt sigur că vor fi mai multe persoane care îşi vor depune candidaturile însă, aşa cum era corect, eu i-am întrebat prima dată pe cei din societate, pe domnul director Tiberiu Albu, pe domnul director Vlădoescu, niciunul nu a vrut să continue decât din poziţiile actuale”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul din Târgu Jiu. 

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: