Laurenţiu Ciurel face concedieri „fără dureri“

Directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat că producătorul de energie va avea mai puţin cu 2.000 de angajaţi, dar asta nu înseamnă că va da oameni afară! Concedierile vor fi făcute începând cu 1 februarie.

La CE Oltenia se face reducere de personal, dar nu sunt daţi oameni afară, este afirmaţia directorului general executiv Laurenţiu Ciurel.

La CE Oltenia concedierea nu doare

Acesta a declarat la un post local de radio că jumătate din oameni lucrează la Cariera Berbeşti, care va fi externalizată, şi alte câteva sute provin de la Brăila. „Am spus că în cursul anului 2015 numărul salariaţilor va scade cu 2.000. Asta am spus, nimic altceva. Asta nu înseamnă că vom da afară 2.000 de oameni, pentru că 1.000 vor pleca cu siguranţă, suntem în negocieri de un an de zile, de la unele cariere periferice. Termocentrala Brăila pentru doi ani, din cauza preţului gazului, nu va putea funcţiona pentru că e mai uşor să vinzi gazul decât să faci energie pe gaz“.

Mai rămân 700 de angajaţi, a calculat directorul. Laurenţiu Ciurel a dat asigurări că vor pleca pensionarii. În alte ieşiri publice, conducerea CE Oltenia spunea că este nevoie de concedierea a 2.000 de angajaţi deoarece în 2014, an electoral, nu a fost pus în aplicare planul de management al lui Ciurel, care prevede disponibilizarea a 600 de persoane anual. Laurenţiu Ciurel declară acum că: „Şi anul trecut au plecat 560 de oameni fără ca cineva să simtă. Din păcate nu s-a văzut foarte bine lucrul asta pentru că au venit 300 de la Brăila. În 2015 încă 6-700 de oameni îndeplinesc condiţiile, s-ar putea să identificăm chiar mai mulţi“.

Directorul CE Oltenia spune că această restructurare se va face „fără dureri“. „Vom avea un program pentru câteva sute de locuri pentru salarii de întrajutorare şi o să facem lucrul acesta fără dureri. Vor pleca cu plăţi compensatorii sau direct la pensie pentru că sunt deja mulţi care au lucrat în subteran şi ascund lucrul acesta pentru că le este mai bine la serviciu. Sunt peste 200 de care pot să plece la modul acesta, sunt contracte pe perioadă determinată care expiră în 2015. Nu o să fie în nici un caz disponibilizări masive“, a declarat Laurenţiu Ciurel la Radio Infinit.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: