Câștigătorul Oscarului 2019, la Cinema "Sergiu Nicolaescu"

Marele câştigător al ediţiei din acest an a Premiilor Oscar, filmul „Green Book“, va avea premiera în România pe data de 1 martie, dar la Târgu Jiu va rula în avanpremieră, înainte de premiera naţională. Cei care doresc să vadă pelicula premiată pentru cel mai bun film al anului o pot face joi, cu începere de la ora 17:05.

Filmul distins anul acesta cu marele premiu la gala Oscarurilor a mai primit şi premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar (Mahershala Ali) şi Cel mai bun scenariu original. „Green Book“.

Filmul prezintă povestea reală a unei prietenii dintre un pianist de culoare şi un italiano-american dur, pe care cel dintâi îl angajează ca şofer şi asistent personal. Acţiunea se petrece în America anilor '60, unde rasismul şi prejudecăţile încă erau o normalitate.  Pianistul Don Shirley şi şoferul său, Tony "Lip" Vallelonga, au fost personalităţi publice, Tony Lip ajungând, după evenimentele din film, un actor destul de cunoscut la Hollywood (a debutat în Naşul, a apărut în Goodfellas şi în serialul The Sopranos).

Lungmetrajul a mai câştigat anul acesta şi trei Globuri de Aur: Cel mai bun film comedie/musical, Cel mai bun scenariu şi Cel mai bun actor în rol secundar.

Vizualizări: 735

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: