Cardoso l-a salvat pe Cârţu

Indiferent dacă erau sau nu adevărate zvonurile referitoare la adresa demiterii sau plecării lui Sorin Cârţu de la Pandurii, câtă vreme acestea nu s-au confirmat sau infirmat de către conducere, speculaţiile vor continua. După jocul cu Dinamo se vorbea de faptul că antrenorul va fi demis dacă va pierde meciul. Mulţi au gândit chiar că jucătorii nu vor dori victoria tocmai pentru a se despărţii de Sorin Cârţu. Dar s-a dovedit că nu e aşa şi cel care s-a împotrivit a fost chiar unul dintre jucători certaţi mereu de tehnician, Alexandre Cardoso.

Primul gol reuşit de fundaşul Cardoso în Liga I a fost de fapt un autogol. Acesta a înscris în propria poartă în meciul din sezonul trecut cu Poli Timişoara, intrând atunci în dizgraţia antrenorului Sorin Cârţu. Brazilianul care şi-a propus pentru primul său sezon la Pandurii să salveze echipa de la retrogradare şi a şi reuşit, vrea acum să fie unul dintre marcatorii echipei, înscriind în sfârşit primul său gol pentru Pandurii.

A jucat accidentat

Jocul cu Dinamo a fost mai greu pentru Cardoso decât pentru ceilalţi colegi deşi el cu greu recunoaşte acest lucru: „A fost un meci greu pentru că era Dinamo, una din echipele mari din România. Dar mă bucur că s-a terminat cu un rezultat bun şi sunt fericit.” Este ştiut deja faptul că fundaşul a preferat să joace, deşi are o ruptură musculară care putea să devină chiar mai gravă în caz de accidentare: „Am jucat pentru că nu era o ruptură mare, 0,5 cm doar şi asta e mică şi am considerat că pot să joc aşa. Mă bucur că n-au fost probleme şi acum sunt foarte fericit că am dat şi gol. Am mers în careu cu ideea de a înscrie la faza aceea. Dacă nu aş fi jucat din cauza acestei rupturi nu aş mai fi dat acest gol şi poate că şi echipa pierdea meciul. Nici nu vreau să mă gândesc că aş fi putut lipsi de pe teren la acest meci că puteam să nu joc pentru că aveam ruptură”. Cardoso a explicat faptul că a riscat nu numai prin prisma dorinţei lui de a juca ci si prin prisma dorinţei de a marca precizând că a simţit că va da gol. „Am simţit înainte de meci că pot să dau gol, numai la asta m-am gândit când am ales să intru pe teren şi accidentat. Mi-am dorit foarte mult să joc şi am simţit o forţă care m-a făcut să intru mai în forţă şi să nu mă gândesc prea mult că mă doare piciorul. Nici nu m-am gândit deloc la mine ci doar să fac un meci bun şi să dau un gol pentru echipă”.

E fericit că a ajutat Pandurii

Înainte de meci fundaşul a avut o discuţie cu preşedintele clubului căruia i-a explicat că vrea neapărat să joace: „Am discutat cu preşedintele şi ştia că sunt accidentat şi i-am spus că vreau să joc şi să fac un meci bun şi să ajut echipa. Voiam neapărat să joc pentru că era şi Martinovic accidentat şi aveam probleme. Nu sunt eu un fotbalist prea important la echipă dar cred că pot să ajut şi eu puţin iar acum sunt fericit că am ajutat Pandurii. Eu aşa cred că nu sunt cel mai important la echipă. Mă gândesc la fiecare meci să fac un joc mai bun, să joc din ce în ce mai bine şi să cresc de la meci la meci.” Pentru Cardoso va urma acum o pauză de refacere de încă patru zile, după cele trei zile libere oferite de conducerea clubului după meciul cu Dinamo.

Cardoso a învăţat limba română

Cardoso a reuşit în cei aproape doi ani petrecuţi în România să înveţe destul de bine limba, stimulat de reproşurile lui Sorin Cârţu care, la venirea sa la Târgu Jiu se plângea că nu se poate înţelege cu brazilianul că nu ştie limba română dar nici o altă limbă străină. Între timp Cardoso s-a ambiţionat şi vorbeşte destul de bine româna, înţelegând perfect tot ce i se spune. Deja una dintre expresiile sale e antologică în vestiarul echipei, la un meci la care era certat de antrenor şi nu înţelegea ce i se spune replicând speriat  „e vinul meu” în loc de vina mea. Acum însă problemele de comunicare au dispărut şi Cardoso vorbeşte o româno-portugheză cu farmec care atrage simpatia colegilor de echipă ce uneori preferă să se exprime la fel ca el.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: