Care este cel mai bun condiment pentru creier

Multe alimente au nenumărate beneficii pentru organismul uman, însă un condiment pare să facă minuni pentru creier. Dacă este consumat regulat acesta ajută la sănătatea cerebrală și chiar poate chiar îmbunătăți capacitatea creierului de a se repara.

Un condiment care se regăsește de obicei în curry poate stimula capacitatea creierului de a se vindeca singur, arată un studiu publicat în revista „Stem Cell Research and Therapy”. Oamenii de știință germani sunt de părere că un compus găsit în turmeric ar putea ajuta la creșterea celulelor nervoase despre care se crede că fac parte din „trusa de reparare a creierului”. Experții au studiat efectele unui compus găsit în mod natural în turmeric (turmeronul). În cadrul studiului, oamenii de știință au injectat unor șobolani compusul, iar apoi au scanat creierul animalelor. Anumite zone ale creierului, cunoscute ca fiind cele implicate în creșterea celulelor nervoase, au devenit mult mai active, după administrarea turmeronului. În urma rezultatelor, specialiștii au constatat că acest compus ar putea încuraja o proliferare a celulelor creierului. Într-o parte separată a studiului menționat cercetătorii au introdus mai multe celule stem neuronale ale rozătoarelor diferite concentrații de extract de tumeron. Se crede că aceste celule au capacitatea de a se transforma în orice tip de celule cerebrale, așa că experții sunt de părere că joacă un rol important și în „repararea” creierului după un traumatism sau o boală. Cercetătorii au constatat faptul că, cu cât concentrația extractului era mai mare, cu atât mai accentuată a fost dezvoltarea celulelor nervoase. Este interesant că ar putea fi posibilă creșterea eficacității celulelor stem cu turmeron aromatic. Și este posibil ca acest lucru, la rândul său, să ajute la stimularea reparației în creier, a spus dr. Maria Adele Rueger, unul dintre realizatorii studiului.

Acum, specialiștii se gândesc dacă testele pe oameni pot fi fezabile. Cercetările au fost făcute pe rozătoare, însă oamenii de știință spun că sunt necesare mai multe studii pentru a vedea dacă aceste lucruri se pot aplica și în cazul oamenilor.

Vizualizări: 1,617

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: