Care este salariul mediu în Complexul Energetic Oltenia

În jur de 5.500 de lei este salariul brut mediu al angajaților din Complexul Energetic Oltenia. Susține acest lucru Dumitru Pârvulescu, liderul FNME. Acesta a explicat că, din acești bani, minerii mai rămân, în medie, în mână cu puțin peste 3.000 de lei.

La acești bani, se adaugă primele și voucherele de vacanță, dar venitul este tot mic, a adăugat președintele Federației Naționale Mine Energie: „Salariul din fond, nu câștigul cu tichete, vouchere, al unei persoane în CEO, e 5.500 de lei brut, dar datorită faptului că s-au introdus acele taxe ce le plătim noi, salariații, salariul e undeva la 3.250. Nu e o sumă extraordinară. 3.250 de lei iau mulți colegi care sunt muncitori în Complexul Energetic Oltenia”.

Proteste ample sunt tot mai greu de pus la cale, susține sindicalistul care se teme de repercusiuni grave ale unei mișcări de protest. „Din păcate, când noi făceam scandal în stradă să nu se introducă aceste taxe, toți stăteau și zâmbeau. Acum nu le convine, să fie sănătoși! Am fost doar o sută în stradă. Solidaritatea latentă care s-a întâmplat în ianuarie, anul acesta, a izvorât dintr-o chestie rostogolită în timp. Când cineva are speranțe și tu vii cu zero, normal că are o reacție. Noi nici nu mai putem face un conflict legal. Dacă îl facem, a doua zi suntem legați”, a mai explicat Pârvulescu, la TV Sud.

Vizualizări: 10,590

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: