Peste o mie de angajați din CE Oltenia, fără spor de producție. “E o discriminare!”

Sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia încearcă să obțină în instanță sporul de producție pentru mai bine de o mie de angajați. Unul din liderii Sindicatului Energia Rovinari susține că acești oameni au fost discriminați și nu sunt pe lista celor care primesc sporul în valoare de 1.000 de lei oferit din acest an, așa că nu au beneficiat de creșteri salariale la fel ca toți colegii lor.

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, a explicat că sunt peste o mie de persoane care se regăsesc în această situație. Cei mai mulți provin din rândul TESA, dar mai sunt și alte categorii care nu au primit sporul de producție.

Pentru asta, sindicatul l-a solicitat companiei în instanța de judecată: “Sunt foarte mulți salariați, o mie și ceva, care au rămas fără creșteri salariale. Noi, Sindicatul Energia Rovinari, avem și procese în instanță cu compania pe aceste drepturi. E vorba de acel spor de producție. O mie și ceva de oameni, cu tot cu cei de la TESA, din toată compania. Nu au beneficiat de nicio mărire salarială. Eu mă refer la TESA în ansamblu. Am colegi din TESA la Termocentrala Rovinari care merită și ei să beneficieze de măriri salariale pentru că au salarii foarte mici și îi văd ce muncă fac”.

Tomescu a mai adăugat cine se mai regăsește în rândul celor care nu au primit sporul de producție obținut la începutul acestui an, la capătul grevei din carierele miniere. „Sunt cei care au fost promovați pe funcții superioare și au rămas în urmă cu clasele salariale. Eu credeam că aceste aspect s-au lămurit după acele proteste din 2015 – 2016. Trebuie să facem drumuri pentru a susține referatele acestor oameni. Din companie, probabil sunt foarte mulți. Au luat funcții mai bine plătite, cu un regim de muncă mai complex, ce necesită o salarizare mai mare din moment ce ai răspundere mai mare și au rămas cu clase inferioare. Foarte greu se aprobă aceste referate în Directorat”, a mai transmis Manu Tomescu.

Pe lângă cei din TESA, au mai fost defavorizate și alte categorii din energie și minerit, oameni care muncesc în producție, după cum a mai spus Manu Tomescu, la Sud FM: “Sunt inginerii care verifică lucrările. Sunt împărțiți pe secții, toată ziua în producție, și nu au beneficiat de acest spor. Sunt manipulanții din depozite, le trec toate materialele prin mână, sunt înghețați, să ridici un dinte de excavator pe temperatura asta... Nici ei nu au primit aceste creșteri. Sunt gestionarii și nu au beneficiat de creșteri salariale. Acești oameni sunt discriminați, nedreptățiți. Sindicatele și Directoratul ar trebui să lămurească aceste lucruri”.

Vizualizări: 2,822

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: