Avertisment, înaintea Comisiei Mixte: Nu putem fi păcăliți!

Se încing spiritele înaintea Comisiei Mixte în care oficialii Complexului Energetic Oltenia urmează să anunțe liderii de sindicat care este economia făcută la fondul de salarii în acest an. Pe 21 decembrie, sindicaliștii și administrația vor stabili și modul în care va fi distribuită această sumă celor peste 13 mii de angajați ai companiei.

Înaintea ședinței, sindicalistul Manu Tomescu lansează un avertisment pentru cei din conducerea companiei: “Sunt discuții și dispute legate de această rezervă. Că ar fi, că nu ar fi, că e prea mică, că se negociază. Exclus! Noi știm că e o sumă de salarii. Să nu își imagineze cineva că putem fi păcăliți, nici din Directorat și nici din colegii noștri”.

Fondul de salarii pentru acest an a fost de 900 de milioane de lei la nivelul Complexului Energetic Oltenia. Manu Tomescu a mai transmis că toți banii rămași necheltuiți vor fi distribuiți salariaților.

Sub ce formă, vor decide sindicaliștii și administrația. „Știm că fondul de salarii se apropie undeva la 900 de milioane de lei. Acești bani trebuie cheltuiți. Cei din Directorat, la prima Comisie Mixtă, trebuie să ne prezinte situația. Dacă ne arată câți bani s-au cheltuit în fiecare lună și câți au rămas, noi putem să facem această adunare, o socoteală simplă și vedem dacă se atinge fondul de salarii care e public. Dacă nu s-a cheltuit, toți banii trebuie să-i primească oamenii înapoi. Sub diverse forme. Asta vor hotărî sindicatele. Sunt 16 membri titulari în Comisie și ei hotărăsc”, a mai explicat sindicalistul Manu Tomescu, la Sud FM.

Vizualizări: 3,425

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: