Minerii vor salarii mai mari de anul viitor. De unde vor porni negocierile!

Salarii mai mari și vouchere de vacanță! Sunt cele două mari cerințe pe care le vor susține răspicat minerii pentru negocierile ce vor avea loc din primăvara anului viitor. Sindicatele și administrația Complexului Energetic Oltenia se vor pune la aceeași masă și vor stabili drepturile celor peste 13 mii de angajați pentru următoarea perioadă.

Sindicaliștii au anunțat deja, în mai multe rânduri, că nu vor să conceapă negocieri fără creșteri salariale. Vor solicita să se dea salarii mai mari de anul viitor mai ales că au crescut prețurile pe toate planurile. Ce își doresc să păstreze angajații companiei sunt tichetele de vacanță pe care le-au primit din acest an.

„Ne interesează soarta companiei, suntem îngrijorați, dar asta nu înseamnă că nu vom cere majorări. Uitați-vă că s-au scumpit toate. Noi am avut discuții cu domnul Boza și Federația noastră a transmis semnale clare, că dorește creșteri salariale și vouchere de vacanță și pe următorul Contract Colectiv de Muncă. Fără asta, noi nu putem să discutăm”, a spus, la Sud FM, sindicalistul Manu Tomescu.

Acesta a adăugat că nici nu vrea să se gândească la un alt scenariu și nici măcar la unul asemănător cu cel de anul trecut când anunțul administrației că nu vor fi creșteri salariale a dus la o grevă generală fără precedent în carierele din Gorj. O lecție din acest protest ar fi trebuit să fi învățat și liderii de sindicat, este de părere Manu Tomescu.

„Discuția ar trebui să înceapă după vouchere de vacanță și cheltuielile care ar trebui să acopere inflația, scumpirile din ultima perioadă și de-abia atunci putem să negociem mai departe Contractul Colectiv de Muncă. Nu ne-am gândit la cifre. Dacă vine administrația și spune zero, își asumă. Oamenii vor vedea, sindicatele se vor întoarce la oameni. A fost o lecție ce s-a întâmplat astă-iarnă. A fost un duș rece și pentru sindicate. Nu a fost un șoc numai pentru administrație. Cred că liderii de sindicat, mai ales cei mari din comisia de negociere, au primit un duș rece și un semnal foarte puternic de la oameni. Cu aceste lucruri, nu e bine să te joci”, a atenționat sindicalistul.

Vizualizări: 3,469

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: