Care sunt zilele fără plată ale minerilor şi energeticienilor

Conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) a remis ieri un comunicat de presă în care anunţă datele în care cei 19 mii de angajaţi sunt în concediu fără plată. Complexul anunţă că prognoza vânzărilor de energie pe luna iunie este una slabă şi de aceea s-a luat decizia trimiterii angajaţilor în „fără plată”.

 „Zilele libere au fost stabilite pentru datele de 7, 10, 21 si 25 iunie, excepţie făcând personalul care va asigura desfăşurarea corespunzătoare a activităţii pentru grupurile energetice care vor funcţiona, cât şi supravegherea şi paza instalaţiilor oprite din termocentrale şi exploatările miniere“, se arată în comunicat.

Se anunţă vânzare slabă de energie în iunie

Conducerea mai transmite că decizia de reducere a săptămânii de lucru la 4 zile a fost luată în baza prognozelor pentru luna iunie, raportat la cererea de energie pe cărbune din sistem şi consumul de lignit aferent. Laurenţiu Ciurel mai spune că măsura a fost luată ca urmare a prognozelor slabe pe luna iunie, în ceea ce priveşte vânzarea de energie. Mai mult, pentru prima dată se spune că această decizie ar putea dura mai puţin de o lună. „Este o măsura temporară, de protecţie a locurilor de muncă, prevăzută în Contractul Colectiv de Muncă. În funcţie de situaţie, există posibilitatea ca programul să fie redus doar pe parcursul a două săptămâni“, mai transmite Laurenţiu Ciurel.

În momentul de faţă există rezerve de cărbune de peste 1,2 milioane tone în stocurile carierelor şi în depozitele termocentralelor.

Directorul general mai spune că obligaţia sa este de a organiza compania astfel încât să asigure atingerea indicatorilor de performanţă asumaţi în contractul de mandat. „Conform CCM, angajatorul are dreptul şi obligaţia de a organiza şi conduce activitatea societăţii pe principii de rentabilitate, eficienţă economică şi profit şi să ia măsurile operative necesare realizării obiectivelor şi indicatorilor de performanţă asumaţi, cât şi pentru asigurarea solvabilităţii societăţii şi a lichidităţilor financiare“.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: