Cariera Jilţ, blocată de minciunile guvernului Ponta

Directorul Diviziei Miniere din cadrul CE Oltenia, Daniel Antonie, dă un alt termen pentru aprobarea Legii 255 pentru exproprierile de la Jilţ, fără de care cariera s-ar putea închide. De această dată el spune că decizia va fi dată de Guvern în septembrie. Au trecut aproape doi ani de la primele promisiuni că această lege va fi aprobată şi vor fi deblocate carierele miniere. Liderul sindical Dan Pîrvulescu le reaminteşte celor din conducerea CEO şi a judeţului că cel care putea lua decizia este Victor Ponta, premierul României şi deputat de Gorj, dar nu a făcut-o pentru că nu este interesat. Copreşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, spune că legea nu va fi aprobată niciodată, pentru că nu poate fi făcută expropriere pentru cauză de utilitate publică, deoarece CE Oltenia are şi acţionari privaţi.

Vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Dan Pîrvulescu, crede că legea putea fi aprobată, dacă era interes din partea lui Victor Ponta, despre care spune că e „regele pe tabla de şah“.  „Domnul ministru Gerea a promis multe şi nu a făcut nimic. Ministrul Gerea e o piesă mică în ansamblul acesta de a pune în aplicare astfel o Hotărâre de Guvern. Ştiţi cine e regele pe tabla de şah! Ponta. Toţi miniştrii sunt puşi de Ponta. Pe surse se spune că nu mai candidează aici, şi-a aranjat ploile la Olguţa Vasilescu, nu-l mai interesează. Nu a fost şi nu va fi niciodată gorjean Ponta. Problemele la Jilţ au apărut şi se acutizează. Din păcate toată lumea asta vestită din conducerea judeţului şi a companiei au băgat acest text cu 255 pentru a distrage atenţia de la incapacitatea lor de a negocia. E rău pentru angajaţii de acolo care vor plăti cu diminuări de salarii pentru incompetenţa unora“, a declarat acesta.

Antonie intră cu excavatoarele şi fără acceptul oamenilor

Legea pentru Jilţ va fi aprobată în septembrie, spune Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere. Ministrul Andrei Gerea spunea la Târgu Jiu că hotărârea de guvern va fi aprobată în august. Mai mult, Daniel Antonie spune că după ce va fi aprobată legea va trimite excavatoarele pe terenurile oamenilor, că vor fi de acord sau nu. În primă fază vor fi expropriaţi cei din Mătăsari, fiind necesară suma de 4.5 milioane de lei. „La momentul acesta se lucrează într-un mod susţinut la primăria Mătăsari, specialiştii noştri de la Investiţii cu cei de la primărie. Cred că săptămâna asta se finalizează fără probleme, după care o să luăm avizul de la Cadastru săptămâna viitoare şi o să intre în Justiţie. Cel mai târziu, zic că la începutul lunii septembrie, o să intre în Guvern pentru a fi aprobată. I se pun banii în cont, dacă e de acord foarte bine, dacă nu o să fie de acord se judecă, însă eu nu o să mai fiu oprit cu excavatorul. Pot excava fără niciun fel de probleme. Acesta este avantajul acestei legi“, susţine Daniel Antonie. 

Vîlceanu ştie de ce nu poate fi aplicată legea 255 la CEO

Dan Vîlceanu, copreşedintele PNL Gorj, a afirmat ieri că minerii şi energeticienii sunt duşi cu preşul de administraţia Complexului Energetic Oltenia cu privire la aplicarea legii 255 privind exproprierile. Vîlceanu a precizat că guvernanţii tergiversează modificările la legea 255 privind exproprierile de utilitate publică pentru că în realitate aceasta nu poate fi aplicată în cazul CEO. ”La Complexul Energetic Oltenia, Fondul Proprietatea este acţionar, Fondul Proprietatea este persoană juridică privată. Niciunde, în nicio ţară nu poţi să aplici exproprierile de utilitate publică în interesul unui privat. Legea 255 funcţionează şi acum atunci când vorbim de autostrăzi, pentru că acolo statul este beneficiarul acestor terenuri, practic populaţia. La CEO niciodată nu se va putea aplica legea 255, pentru că acolo ar însemna să expropriezi un privat în interesul altui privat şi Constituţia României nu te lasă să faci aşa ceva”, a spus Dan Vâlceanu, copreşedintele PNL Gorj.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: