Licitaţie de două milioane de euro, anulată din „lipsă de reacţie“

Complexul Energetic Oltenia a anulat licitaţia pentru serviciile de pază deoarece ar fi pierdut firma susţinută de conducerea companiei, spun surse. Motivul oficial invocat de CEO pentru anularea procedurii este legat de viteza de reacţie cu care o firmă răspunde în cazul unei probleme faţă de altă societate. În joc sunt 2 milioane de euro.

CE Oltenia a anulat licitaţia pentru serviciile de pază după două încercări numai anul acesta, dar şi după ce a cerut vrute şi nevrute de la anumite firme care au depus ofertă. CE Oltenia a făcut licitaţie pentru serviciile de pază pe 24 iunie, trimiţând oferte unui număr de 16 firme. Au rămas în cursă Mike Security Bucureşti şi asociaţia de firme SMB, Signovince şi Gardienii SRL. Suma pusă la bătaie, 2 milioane de euro, este pentru 10 luni. Firmele Signovince şi Gardienii SRL sunt în procedura insolvenţei, dar angajaţii de la Achiziţii de la CE Oltenia au trecut cu vederea acest lucru şi au continuat procedura. Ulterior au avut alte solicitări, au vizitat parcurile auto pentru ca după două luni şi jumătate să anuleze procedura pe motiv că există o hibă în caietul de sarcini. Problema ar fi că nu s-a stabilit o distanţă care să fie luată în calcul la determinarea timpului de reacţie în cazul unei alerte. Astfel, fiecare ofertant a ales propriile puncte, rezultând şi o viteză de reacţie. Fiecare firmă a ales o distanţă din care să-i iasă un timp cât mai scurt de răspuns. Acum CE Oltenia vrea să stabilească distanţele, să nu lase asta pe seama firmei de pază. 

COMISIE

Preşedintele comisiei de evaluare a fost Grigore Dădălău, şeful de la Achiziţii, iar vicepreşedinte Ion Răuţ, directorul Direcţiei de pază din complex. CE Oltenia îşi dezvoltă, încet, serviciul de pază condus de Ion Răuţ. Deocamdată la Divizia de Pază de la CEO lucrează 50-60 de persoane. Chiar dacă şi-a înfiinţat propria direcţie de pază, compania nu voia să renunţe la firmele de pază, unde lucrează aproape o mie de persoane. 

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: