Siniat deschide fabrica de gips-carton peste o lună

Siniat România deschide, în luna octombrie a acestui an, fabrica de plăci din gips-carton din Turceni, investiţia totală fiind de 50 de milioane de euro. Potrivit unui comunicat de presă, compania va crea în Gorj un număr de 80 de locuri de muncă, 80% din personal fiind deja recrutat. Materia primă pentru plăcile de gips-carton va fi asigurată de şa termocentralele pe cărbune din zonă.

Compania Siniat se pregăteşte să deschidă fabrica de gips-carton de la Turceni şi a angajat deja câteva zeci de persoane din oraşul Turceni, dar şi din localităţile învecinate. Alte locuri de muncă vor fi create în domenii conexe, precum transport, depozitare sau montaj.

Potrivit companiei, angajaţii vor fi instruiţi între 2 și 11 luni, în funcție de postul ocupat și de tipul de activitate. Siniat şi-a format angajaţii în România, cât şi din alte companii Siniat din Europa.

Compania Siniat România este membră a grupului ETEX, unul dintre cei mai mari producători şi furnizori mondiali de materiale de calitate şi soluţii pentru construcţii. Grupul Etex este prezent pe mai multe continente: Europa, America Latină, Africa, Asia şi Oceania. Desfăşoară activităţi în 44 de ţări, având circa 17.000 de angajaţi care operează 121 de fabrici.

Prin cele două fabrici în care produce plăci de gips-carton și ipsos, la București și Aghireșu (județul Cluj), Siniat România este unul dintre liderii locali în soluții pentru construcții. Deschiderea noii fabrici, la Turceni, va poziționa Siniat România ca fiind singura companie care foloseşte gipsul rezultat din procesul de desulfurare a gazelor de la o centrala termoelectrică, în acest fel contribuind major la protejarea mediului înconjurător.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: